phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:11
Не можна пити каву із цими продуктами: список
кава молоко Ви ніколи не замислювалися, як звичка розбавляти каву молоком може відбитися на вас? Далі ви дізнаєтеся, від чого необхідно відмовитися при вживанні кави, щоб не завдати шкоди своєму здоров'ю.

Приймання їжі одночасно з кавою здатне значно уповільнити процес перетравлення їжі, тим самим зменшивши кількість засвоюваних організмом поживних речовин і вітамінів. Щоб уникнути цього необхідно максимально обмежити певні продукти під час вживання кави.

З якими продуктами не можна поєднувати каву?

Багаті кальцієм продукти

Якщо ви не можете обходитися без чашечки кави, що бадьорить з ранку, постарайтеся виключити зі свого раціону продукти, що містять кальцій. Особливо різні молочні продукти. При вживанні кави кальцій починає більш активно виходити з сечею, не встигаючи засвоюватися організмом. Здоровим людям це не доставить особливих проблем, проте тим, у кого спостерігається дефіцит кальцію, може досить сильно нашкодити.

Для забезпечення свого організму достатньою кількістю кальцію рекомендується не вживати більше пари чашок кави в день.

Багаті цинком продукти

Річ у тім, що кава містить велику кількість дубильних речовин. Він створює міцні зв'язки з мінералами, і організму вкрай важко з ними впоратися. Таким чином, вживання кави разом з цинковмісними продуктами може привести до повної відсутності даного елемента. Він буде надходити в організм, але тут же виводитися з нього природним шляхом.

Продукти, що містять в собі велику кількість заліза

Залізо може засвоюватися нашим організмом лише в двох видах: гемовом і негемовом. Перший варіант ми отримуємо виключно з м'яса тварин, другий — при вживанні різних рослинних продуктів.

Саме тому вегетаріанці часто страждають від нестачі гемового заліза. А ті люди, які ще й люблять випити кілька чашок кави, страждають від нестачі негемового заліза, це також пов'язано з дубильними речовинами, що містяться в каві.

Якщо у вас проблеми із засвоєнням даного елемента, необхідно відмовитися від одночасного вживання з кавою багатих залізом продуктів. Не поєднуйте з напоєм наступні харчові продукти: сочевицю, горіхи, нут, тофу та інші продукти, що містять сою.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 197 | Додав: radymo | Теги: молоко, продукт, кава, Шкода, пиття | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]