phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:23
Не можна повторно розігрівати ці продукти

 

Дуже зручно приготувати багато якоїсь страви, а потім її розігрівати по потребі. Це економить сили та час, якого зараз усім так не вистачає. Та виявляється, є продукти, які при повторному розігріванні не тільки втрачають вітаміни, а й стають шкідливими.

Рис

Його потрібно з’їдати відразу ж після приготування. За даними Агентства з харчових стандартів, сирий рис містить невелику кількість спор бактерій, що викликають харчове отруєння. Певна їх частина може вижити після термічної обробки рису. Вона не може викликати проблеми зі здоров’ям, якщо з’їсти щойно приготовану страву з рису. А ось якщо він трохи постоїть при кімнатній температурі, спори розмножаться і можна отруїтися.

Гриби

Розігріті гриби мають трохи інший смак, ніж щойно приготовані. Тоді змінюється в них структура білка. Він гірше засвоюється і викликає проблеми з травленням.

Яйця

Теж саме стосується яєць. Під час повторної термічної обробки в них виділяються токсини, які завдають шкоди здоров’ю. Це стосується тільки варених і смажених яєць.

Буряк

При повторному нагріванні нітрати, що містяться в буряку, стають особливо шкідливими. Це відноситься і до моркви, і до селері, і до шпинату.Страви, які містять ці овочі, краще не розігрівати або, принаймні, виймати перед розігрівом з каструлі.

Курка

Цей продукт теж стає небезпечним через переродження білків при повторному нагріванні. При сильному нагріванні в курці виділяються шкідливі токсини, які можуть викликати проблеми зі шлунком.

Картопля

Розігріту картоплю не можна назвати дуже шкідливим продуктом, але користі від неї теж ніякої.

Якщо свіжоприготовлене картопляне пюре або запечена картопля – це джерело корисних вітамінів. При повторному нагріванні крохмаль розпадається, вітаміни випаровуються, і ви отримуєте абсолютно марну страву.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 851 | Додав: adminA | Теги: не можна повторно розігрівати ці пр | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]