phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

01:05
Не можна зберігати в холодильнику ці продукти: поради
продукти холодильник Є продукти, які в холодильнику зберігати не можна з цілого ряду причин, а багато хто навіть про це не здогадується.

Шоколад

Купуючи шоколад у магазині, багато людей відразу відправляють його на полицю в холодильник. Важливо запитати: чому місяцями шоколадки зберігаються на відкритих полицях і з ними нічого не відбувається?

Через низькі температури починає руйнуватися кристалічна решітка, а поверхня покривається сірим нальотом. Якщо зберігати шоколад більше одного тижня у холодильнику, його смакові якості значно погіршаться.

Холодильником для зберігання шоколаду можна скористатися лише в одному випадку – він почав танути і необхідно швидко відновити структуру. У цьому випадку шоколад кладеться на кілька годин. Використовувати морозильну камеру неприпустимо, оскільки негативні температури прискорять кристалізацію.

Олія

Рослинну олію необхідно зберігати за температури +14 градусів. Тому зберігання в холодильнику може здаватися логічним та правильним рішенням. А яка температура у холодильнику?

Мінімальна межа для зберігання становить +5 градусів. Якщо температура буде нижчою, олія почне втрачати смак, аромат та корисні властивості.

Звісно, ​​знайти місце, де температура становить +14 градусів – це велика проблема. Тому варто підбирати темне місце, де немає прямого сонячного проміння. Також варто дотримуватися важливої ​​поради: купувати олію про запас, якщо не вдається створити комфортну умову не варто.

Хліб

Навіть складно уявити, навіщо люди намагаються зберігати хліб у холодильнику. Подібне місце зберігання тільки здається вдалим, насправді вже через кілька годин м’якуш стане вологим і жорстким.

Звичайно, товарний вид хліба в холодильнику збережеться добре, а як смакові якості? Також не варто забувати, що хліб може вбирати запахи від інших продуктів, що знаходяться на полицях.

Найкраще місце для зберігання хліба – це дерев’яна хлібниця. Щільні пакети краще не використовувати, тому що може виявлятися підвищена вологість, а це спричинить плісняву.

Цибуля

Цибуля втрачає свої властивості за низьких температур приблизно через тиждень. Зберігання в холодильнику призведе до того, що вона піде у стрілку, зміниться смак та структура.

Цибулю краще зберігатися в темному місці при температурі +18 градусів. Після покупки в магазини цибулю обов’язково потрібно витягнути з поліетиленового пакету.

Картопля

У складі картоплі є крохмаль, який не витримує низьких температур. Приблизно через 3 дні крохмаль почне розпадатися до цукрів, через що його смак зміниться у гірший бік. Деякі відзначають, що через низькі температури він стає розсипчастим.

Мед

Найгірше рішення навіть складно уявити. У складі меду є цукор та різні поживні речовини, які швидко псуються через низькі температури. Тривале зберігання меду в холодильнику призведе до того, що він просто почне цукоритися. Оптимальна температура від 5 до 20 градусів.

Банани

За низьких температур починається розпад вуглеводів, через що змінюється смак, а на шкірці з’являються темні плями. Можна згадати ключову пораду спеціалістів: банани краще не купувати із запасом, адже термін їх зберігання завжди мінімальний. Краще їх купувати та одразу їсти.
Категорія: Сімейні поради | Переглядів: 199 | Додав: radymo | Теги: холодильник, продукти, зберігання | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]