phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

11:50
Неочевидні звички, які призводять до появи зморшок - передчасне старіння
На передчасне старіння та поява мімічних зморшок може впливати безліч факторів. Деякі з них, наприклад, спосіб життя, досить очевидні. Проте, інші можуть стати несподіванкою. Їх перерахували спеціалісти.

Міміка та природні процеси

Основна причина появи зморшок – це звичка хмуритися, морщитись, щуритися, що формує мімічні складки. Згодом зі складок починають формуватися заломи.

Проте казати, що лише активна міміка провокує появу зморшок, не зовсім коректно. Також важливі стан шкіри та її еластичність, тому що заломи практично не формуються, поки з тонусом та рівнем зволоженості шкіри все гаразд.

Серед причин, що ведуть до появи ознак старіння, – зниження вироблення гіалуронової кислоти, яке часто спричинене недостатнім вживанням води та зневодненням шкіри. Сюди також можна віднести неякісний та недостатній догляд, у тому числі косметологічний.

Любов до засмаги

Не менш значущим фактором, що впливає на передчасну появу зморшок, є так зване фотостаріння – любов до засмаги та прийому сонячних ванн. Ультрафіолет знижує вироблення гіалуронової кислоти, а отже, і синтез колагену, необхідного для шкіри.

Крім того, у так званій зоні ризику – любителі відмовитись від сонцезахисних окулярів. Їх використання перешкоджає появі зморшок навколо очей та між бровами, пише ЗМІ.

Психологія

Часто міміка є наслідком психологічної складової особистості. Настрій та внутрішній стан людини з віком можуть відбиватися на її обличчі. Наприклад, "гусячі лапки" з’являються не тільки у любителів щуритися, а й у тих, хто любить сміятися.

А люди, які часто відчувають напругу, стрес, тривогу, часто хмуряться і не помічають цього. Внаслідок цього згодом у них з’являються зморшки у міжбрів’ї та на переніссі. Мімічні зморшки навколо рота, своєю чергою, можуть бути наслідком звички підтискати губи. Також вони виникають у курців.

Повсякденна рутина

Повсякденні звички можуть сприяти передчасному появі зморшок. Наприклад, сон обличчям у подушку стискає шкіру і механічно пошкоджує її, а також порушує нормальний кровообіг. А гаряча вода знижує захисні властивості шкіри.

Крім цього, на стан шкіри може впливати, здавалося б, невинна звичка часто жувати жуйку. Справа в тому, що нескінченні рухи щелепою можуть призвести до ранньої появи зморшок навколо рота.
Категорія: Корисні поради, як гарно виглядати | Переглядів: 251 | Додав: adminA | Теги: появи зморшок, звички, передчасне старіння | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]