phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:27
Нервова напруга: як її подолати
медитація Міська метушня, постійні пробки на дорогах, натовпи народу в метро і громадському транспорті, брудне повітря, що викликає брак кисню, стреси від роботи - все це викликає сильне нервове напруження, від якого дуже складно буває позбутися самостійно. Але якщо ігнорувати такий стан, то це позначиться, через деякий час, не тільки на зовнішності, але і на здоров'ї.

При нервовому напруженні істотно знижується працездатність, зникає сон, виникає апатія і з'являється постійне відчуття безвиході, яке заважає жити. Через деякий час такий стан переходить в хронічну форму і страждає вже гормональний фон і імунна система, тобто організм відкриває широко двері різним вірусам і хворобам. Звідси виникають постійні застуди, серцево-судинні захворювання і т.д. Що говорити про зовнішність - випадає волосся, синці і мішки під очима, тусклий колір шкіри?

Перші ознаки нервового напруження:
  •     - втрата активності і енергії;
  •     - постійне відчуття незручності;
  •     - труднощі зі сном;
  •     - дратівливість без причини.
Якщо ви відчуваєте, що у вас теж наростає нервова напруга, починайте боротися з нею прямо зараз.

Найпростішим способом боротьби з таким станом є біг або інші заняття спортом. Можна записатися на танці, наприклад, на фламенко або джайв. Будь-які заняття спортом допоможуть впоратися зі стресами і нервовою напругою, так як будь-яка фізична активність призводить до підвищення рівня ендорфінів - гормонів радості і щастя. Ви, напевно, не раз помічали - ви приходите в поганому настрої в спортзал, але варто тільки трохи зайнятися спортом, як настрій відразу підвищується, погані і важкі думки кудись зникають.

Зняти напругу допомагає і медитація, яка зараз дуже популярна серед зірок шоу-бізнесу.

Навчіться відпочивати і переключатися з легкістю з однієї справи на іншу. Подивіться на дітей, яким невідомо поняття "нервове напруження", вчіться у них. Після роботи не варто думати про справи постійно, як тільки ви одягаєте домашні тапочки і затишний халат, думайте тільки про свій затишок.

Розподіліть свої вихідні, не варто "замикатися" вдома по вихідним на самоті, сходіть куди-небудь повеселитися з друзями, спілкуйтеся з цікавими людьми.

Позбутися від нервового напруження допомагає правильне харчування і прийом вітамінів. Дуже часто фастфуди і інша важка неприродна їжа здатні викликати сильний стрес. Їжа повинна забезпечувати людину енергією, але не повинна пригнічувати організм і засмічувати його. Відмовтеся від розчинної кави і газованих напоїв, пийте велику дозу молочних продуктів, кефіру і воду.
Категорія: Спортивні поради | Переглядів: 475 | Додав: radymo | Теги: нервова, напруга, зняття | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]