phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

11:44
Несподіване натуральне знеболювальне знайшли лікарі
обійми кохання Ізраїльські та французькі вчені провели дослідження, в ході якого змогли довести, що завдяки дотикам коханих людей можна позбутися деяких больових відчуттів.

Вся справа в тому, що дотики допомагають із синхронізацією мозкової активності, тим самим притупляючи болючі відчуття. Вченим не вдалося докладніше зрозуміти, як саме дотики можуть знімати біль, але вони встановили, що це справді так, особливо якщо йдеться про повільні погладжування.

Фахівці припускають, що найімовірніше це пов’язано з тим, що тактильний контакт обмежує проходження больових сигналів крізь спинний мозок. Крім цього, легкі дотики допомагають нормалізувати серцебиття та заспокоїти відчуття тривоги. Фахівці з Хайфи вирішили підтвердити цю гіпотезу, для чого провели експеримент за участю 44 осіб, розділивши їх на рівні групи чоловіків та жінок.

Усі вони були подружжям. Жінкам закріплювали датчики, при нагріванні яких виникали неприємні відчуття. Під час експерименту мозкову активність записували за допомогою електроенцефалограми. В результаті вдалося з’ясувати, що неприємні відчуття практично повністю зникають, якщо закохані тримають один одного за руку.
Категорія: Народні поради | Переглядів: 180 | Додав: radymo | Теги: обійми, кохання | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]