phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:14
Перевіряємо домашній сир на натуральність у домашніх умовах: поради
домашній сир Домашній сир - корисний продукт, якщо він натуральний. Однак у наш час все складніше довіряти виробникам молочних продуктів, оскільки вони нерідко домішують до того ж сиру рослинний жир, крохмаль та інші добавки, щоб збільшити вагу і надати продукту кращого товарного вигляду. Визначити, чи натуральний перед вами домашній сир, чи фальсифікат, можна в домашніх умовах.

При покупці сиру насамперед звертайте увагу на етикетку. Крім дати виготовлення та терміну придатності, там має бути зазначений склад. До складу сиру обов'язково мають входити молоко, закваска, сичужний фермент. Також виробники можуть зазначати, що є харчовий хлористий кальцій.

Натуральний домашній сир має бути білого або кремового кольору. Усі крупинки мають бути однорідні, приблизно одного розміру. В упаковці знежиреного продукту може бути трохи сироватки.

Якщо сир не має запаху або він ледве пахне молоком - то до нього додали сухе молоко. На смак якісний сир зазвичай без кислинки та гіркуватості.

Перевірити якість домашній сир в домашніх умовах можна за допомогою йоду. Капніть краплю йоду на продукт і зачекайте кілька хвилин. Якщо сир забарвився у колір йоду – він якісний. Якщо він посинів – там є крохмаль, соя, вода чи вапно.

Якщо хочете ще раз переконатися у якості сиру, тоді розігрійте ложку сиру на сковороді і поспостерігайте. Якщо продукт згортається і з нього виходить сироватка – він натуральний. Якщо плавиться – у складі продукту є пальмова олія.

Індикатор натуральності домашнього сиру - це коли ви залишите його на тарілці, не накриваючи і він скисне, значить він натуральний. Продукт із добавками почне жовтіти, але киснути не стане. Іноді ненатуральний сир може бути рожевого відтінку. Такий продукт їсти не можна.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 175 | Додав: radymo | Теги: сир, перевірка, натуральність | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]