phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

17:49
Плавання як засіб фізичної та духовної краси

Не викликає сумнівів твердження, що заняття плаванням і фізична привабливість людини не роздільні.
Плавання має специфічні властивості, що надають позитивний ефект на стан організму людини. Плаваючи, людина відчуває щось, схоже на невагомість у космічному просторі. Для руху по воді людині потрібно виконувати певні дії своїм тілом, аналогічних їм немає ні в одному виді спорту. Результатом є величезний оздоровчий ефект, а також профілактика і лікування порушень складу тіла.

Не секрет, що гарна постава є запорукою хорошого самопочуття і відмінного настрою. Правильна фізичне будова - це обов'язкова умова для функціонування всіх внутрішніх органів і всього організму в цілому. Люди, які займаються плаванням, і в зрілому віці виглядають рухомими і стрункими, вони позбавлені проблем з хребтом, які турбують багатьох літніх людей. Плавання сприяє утворенню м'язового корсета, який утримує стовп хребта в правильному прямому стані. Всі групи м'язів розвиваються гармонійно, в зв'язку з рівномірним розподілом навантаження.

Серце людини - це теж м'яз, і, щоб серце було сильним і здоровим, його потрібно обов'язково тренувати. Кращий спосіб - це плавання. Доведено, що серце людей, які систематично займаються плаванням, більш витривале. Тренованому серцю в житті значно легше вдається подолати навіть серйозні навантаження. Також давно відомо, що у людей, що захоплюються плаванням, артеріальний тиск не піддається стрибків, і впродовж не одного десятиліття може бути стабільним.

Періодичні заняття цим видом спорту сприятливо діють на органи дихання, зміцнюючи і покращуючи їх функціонування. Розвиваються дихальні м'язи, і в зв'язку з цим збільшується життєва ємкість легенів людини.

Нервова система людини також відчуває на собі позитивний вплив плавання. Вода тонізує нервову систему, безсумнівно, заспокоює і врівноважує її. Людина стає більш дисциплінованою і з оптимізмом сприймає будь-які життєві ситуації. Люди забувають про депресію та стан дратівливості.

Все вищесказане - це дуже крихітна частина того, що отримує людина від занять таким видом спорту як плавання. В даний час медицина все ширше застосовує плавання як засіб лікування від безліч недуг. Доступність цього методу, в поєднанні з високою ефективністю впливу на людський організм, зробили плавання одним з найцінніших способів підтримки свого тіла і внутрішнього світу в здоровому стані.
Категорія: Спортивні поради | Переглядів: 2548 | Додав: radymo | Теги: плавання, заняття плаванням | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]