phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

23:24
Попереджають про небезпеку цього основного продукту онкологи

 

Червоне м’ясо може бути небезпечно для представниць прекрасної статі. Виявилося, що цей продукт може збільшити ризик «заробити» рак товстої кишки.

Про це повідомляють Новини Здоров’я.

До такого висновку прийшли науковці з Університету Лідса. Вони заявили, що кожній людині слід знизити споживання червоного м’яса, в іншому випадку є велика ймовірність розвитку раку товстої кишки.

У рамках дослідження вчені задіяли понад 32 тисяч представниць прекрасної статі, які проживають в Англії, Шотландії та Уельсі. Дослідження проводилося протягом 17 років: спочатку жінки проходили початкове обстеження у 1995-1998 роках, а потім вже за ними спостерігали.

В першу чергу дослідників хвилювало те, що їдять випробовувані. За ці роки серед добровольців було виявлено 119 випадків раку товстої кишки. Виявилося, що практично всі діагнози пов’язані з тим, що жінки постійно їли червоне м’ясо. У них набагато частіше розвивався рак дистальних відділів товстої кишки або низхідної ободової кишки.

Відзначається, що червоне м’ясо входить в так звану західну дієту. Вчені попереджають, що потрібно знизити оберти, інакше це призведе до поганих наслідків. Включивши овочі і фрукти в свій раціон, ви позбавляєтеся від ризику раку на 20 відсотків.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 787 | Додав: adminA | Теги: небезпека продукту, онкологи | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]