phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:17
Поради: як їсти більше овочів і зелені
овочі зелень Додаючи зелень і овочі в свій раціон, можна поліпшити своє здоров'я. Є кілька способів, як допомогти собі їсти більше рослинних дарів.

Зелені смузі. Зелений смузі - це відмінне доповнення до сніданку. Якщо в блендер додати пучок зелені, кілька стеблин селери, ягід, фруктів і овочів за смаком, вийде корисна і смачна альтернатива кави. Така вітамінна суміш зможе не гірше зарядити енергією. Додатково до цього, зелень і овочі допоможуть прискорити метаболізм, очистити організм від токсинів, поліпшити стан шкіри, волосся і нігтів.

Овочевий салат. Відмінним варіантом для заміни висококалорійного і жирного ланчу стане свіжий салат. В овочах міститься багато клітковини. Вона підсилює перистальтику кишечника, виводить холестерин і нормалізує жировий обмін. А зелень - це джерело вітамінів, антиоксидантів і мінералів. Якщо додавати її в раціон кожен день, це допоможе кишечнику швидше і якісніше перетравлювати їжу.

Зелень в ролах і сендвічах. Для тих, хто любить такий варіант перекусів, це відмінна можливість зробити їх більш здоровими. У загорнутий рол або сендвіч кладемо більше зелені і овочів: руколу, салат айсберг, шпинат, нарізані огірки, моркву і авокадо. Поєднань дуже багато. Кожен день можна придумувати щось нове.

Нарізані овочі з хумусом. Хумус - дуже поживний і багатий на мікроелементи продукт. У ньому містяться вітаміни групи В, цинк, селен, мідь, залізо та інші мікроелементи. Ця східна закуска відмінно поєднується з нарізаними овочами: морквою, огірком, цукіні, стеблами селери, болгарським перцем. Це дійсно здоровий перекус, який урізноманітнює раціон.

Овочі та зелень в пасти, запіканки і макарони. Будь-яка запечена страва або паста стане набагато смачнішою, якщо в неї додати підсмажену броколі, моркву або цибулю. Смак заграє новими фарбами. Також зелень бажано додавати після того, як страва пройшла термічну обробку. Так можна зберегти більше корисних речовин. Пасту можна приготувати оригінальним способом, натерти на тертці для корейської моркви цукіні або кабачок. Ця легка і корисна страва підійде для людей з непереносимістю глютену.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 329 | Додав: radymo | Теги: Овочі, зелень | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]