phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

18:39
Позбутися тривог і хвилювань допомагає сон
сон Хороший нічний сон допомагає не лише зміцнити здоров'я, а й керувати своїми почуттями, вважає співробітник Університету Східної Англії Джо Бауер.

— Сон необхідний для обробки та закріплення спогадів про минулий день. Коли ми емоційно переживаємо, сон допомагає ніби згадати всі події та позбутися пов'язаних із ними почуттів. Це відбувається в активній фазі сну, коли стан більшості областей мозку аналогічний такому ж, що й за бадьорості, — пояснює Бауер.

На думку експерта, проживаючи уві сні спогади, ми "стираємо" негативні емоції, наприклад тривоги та хвилювання. Цим пояснюється той факт, що вранці багато хто почувається краще, ніж напередодні, увечері.

— Сон також впливає на нашу денну реакцію на емоційні події. Нестача сну підвищує ймовірність того, що ми виберемо менш ефективні способи управління своїми емоціями, які можуть негативно вплинути на наше психічне здоров'я, — стверджує вчений.

Джо Бауер переконаний, що гарний сон уночі може творити чудеса для покращення психічного здоров'я. Але також може сприятливо вплинути на когнітивні функції та різні аспекти здоров'я — як фізичного, так і психічного та емоційного. І настійно радить робити все, щоб нічний відпочинок був максимально міцним.

5 порад гарного відпочинку

  1. 1. Дотримуйтеся режиму та прокидайтеся по дзвінку будильника навіть у вихідні дні.
  2. 2. Вранці вибирайте природне освітлення. Увечері уникайте випромінювання ультрафіолету побутових приладів.
  3. 3. Відмовтеся від кофеїну та нікотину вдень і особливо увечері.
  4. 4. Переконайтеся, що у вашій спальні комфортно, прохолодно, тихо та темно. Це дозволить максимально розслабитися перед сном.
  5. 5. Якщо не можете заснути протягом 30 хвилин, встаньте та зробіть щось приємне. Не повертайтеся в ліжко, доки знову не відчуєте сонливість.
Категорія: Корисні поради, як гарно виглядати | Переглядів: 260 | Додав: radymo | Теги: сон, хвилювання, тривога | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]