phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

07:07
При гіпотиреозі корисні та шкідливі продукти харчування

хрестоцвіті овочі Поряд з ліками, правильний вибір їжі дуже важливий для відновлення функції щитовидної залози і мінімізації симптомів гіпотиреозу. Обов’язково приділіть увагу своєму раціону, якщо ви зіткнулися з цією хворобою.

Продукти з високим ступенем переробки. Уникайте вживання продуктів, що зазнали інтенсивної переробки, включаючи фастфуд, торти, печиво. Вони містять багато калорій, що сприяє зростанню маси тіла. А набір зайвої ваги при гіпотиреозі різко прискорюється.

Продукти на основі сої. Соєве молоко, тофу і тому подібні продукти харчування вживайте помірно. Вони містять компоненти під назвою гойтрогени, що заважають нормальному функціонуванню щитовидної залози.

Хрестоцвіті овочі. Броколі, шпинат, білокачанну і брюссельську капусту слід вживати помірно, адже вони теж містить гойтрогени.

Кава і чай. Обмежте вживання кави, зеленого чаю та алкоголю при гіпотиреозі. У цих напоях містяться компоненти, дратівливі щитовидну залозу.

Курячі яйця. А ось це один з найбільш корисних продуктів для жертв гіпотиреозу. Жовток містить йод і селен, а в білках повно протеїну. Йод необхідний для вироблення щитовидних гормонів, селен допомагає активувати ці гормони, щоб вони краще використовувалися в організмі.

Продукти з цинком. Вживайте більше їжі на зразок устриць та інших морепродуктів, яловичини і курячого м’яса, які містять цинк. Він регулює TSH-гормон, який дає команду щитовидній залозі виробляти власні гормони, пише The Health Site.

Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 382 | Додав: radymo | Теги: користь, Шкода, продукти, гіпотиреоз, Харчування | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]