phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

09:31
Причину раннього старіння організму визначили вчені
Відкриття пояснюється природними механізмами адаптації. Психологічне та фізичне насильство, перенесене у ранньому дитинстві, може бути значним фактором раннього біологічного старіння. Такого висновку, як пише видання New Atlas, дійшли дослідники зі США.

Співробітники Вашингтонського, Гарвардського та Стенфордського університетів з'ясували, що діти, які в ранньому дитинстві перенесли насильство в будь-якій формі, у дорослому віці найчастіше страждають від депресивних та тривожних розладів, а також серцево-судинних захворювань, цукрового діабету та онкологічних хвороб. Плюс пережите в дитинстві насильство може прискорити біологічне старіння організму.

"Ми зосередилися на різних проявах старіння організму - це, зокрема, раннє статеве дозрівання, старіння на клітинному рівні, а також старіння головного мозку. З'ясувалося, що дитячі травми торкаються кожного з цих аспектів", - говорить Кеті Маклафлін з Гарварда, один із авторів дослідження.

Маклафлін додала, що діти, які росли у важких економічних умовах, а також отримували недостатньо піклування з боку батьків, зазвичай не виявляють ознак раннього старіння у дорослому віці. Але діти, які стикалися з насильством, демонструють різні прояви передчасного старіння, коли зростають.

"Ймовірно, наше відкриття пояснюється природними механізмами адаптації, які активують прискорений розвиток організму (і, відповідно, прискорене старіння) у відповідь на агресивне зовнішнє середовище - таким чином підвищується ймовірність успішного розмноження до смерті", - пояснила Маклафлін.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 621 | Додав: radymo | Теги: причина, раннє, старіння, організм | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]