phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:22
Про ягоди годжі і можливості їх вирощування - панацея з Китаю в степах України

Панацея з Китаю в степах України: про ягоди годжі і можливості їх вирощування

Всі ми хочемо жити довго і щасливо. З цього природного бажання народилося цілий напрямок здорового способу життя, який полягає в правильному харчуванні, відмові від шкідливих звичок, фізичної активності, дотриманні особистої та громадської гігієни. Вишукування найбільш ефективних засобів підтримки здорового способу життя часто надають фермерам нові можливості з розвитку бізнесу, і іноді в найнесподіванішому напрямку.

Наприклад, деякий час тому американська компанія FreeLife International почала просувати на ринку ягоди годжі. Було заявлено, що ці цілющі плоди родом з Тибету здатні уповільнити старіння організму, допомагають при діабеті, перешкоджають виникненню раку, дуже ефективні в боротьбі з ожирінням і несуть в собі багато всього корисного. Далеко не всі з цих властивостей ягід годжі підтверджені науковими дослідженнями, що не заважає адептам ЗСЖ активно їх купувати і вживати.

Кілограм цих ягід в сушеному вигляді коштує близько 50 доларів США. Ягода годжі дійсно містить безліч корисних для організму складових, серед яких 18 амінокислот, 22 макро-і мікроелементи, 6 вітамінів, полісахариди. Є в складі також алкалоїди, серед яких атропін, через що не рекомендується вживати більше 50 грам сухих ягід годжі на добу.

Головним постачальником ягід годжі на міжнародний ринок є Китай, де їх чудові властивості відкрили кілька тисячоліть тому тибетські ченці. Сьогодні цей суперфуд вирощується в Китаї промисловим способом.

Однак, виявляється, що Україна також може взяти участь на ринку ягід годжі, і це з'ясувалося майже випадково. Кілька років тому в херсонських степах оселився китайський фермер Ван.

Одного разу він вирішив провести експеримент і засадив два гектари своїх земельних угідь кущами годжі. Яке ж було його здивування, коли вони прекрасно там прижилися. Були здивовані і місцеві агрономи, які приходили подивитися на посадки китайця, адже виросло на його ділянці рослина давно їм відомо під ім'ям дереза звичайна.

Її можна повсюдно зустріти в дикорослому вигляді біля доріг, на пустирях, на узліссях і сухих схилах. У наших фермерів дереза завжди вважалася бур'яном, від якого досить важко позбутися. Ось так несподівано виявилося, що бур'ян може обернутися високоприбутковою культурою. Правда, поки попит на неї на українському ринку незначний, і практично весь урожай відправляється за кордон. Але ж віяння здорового способу життя поширюються швидко, і мода на ягоди годжі поступово приходить і до нас.

Категорія: Поради для бізнесу | Переглядів: 547 | Додав: adminA | Теги: ягоди годжі, Китай в степах України, вирощування | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]