phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:49
Продукти - 20 найнебезпечніших для здоров’я

Ми вважаємо дивакуватими людей, що втекли від благ цивілізації в глибинку. Нам вже не дуже зрозуміло, як можна жити без світла, газу, телевізора і фаст-фуду. Але чи так вже не праві ці люди? Чи не доведуть  нас ці самі блага «до ручки»?

Важко сказати. А ось те, що останнім часом ми все більше харчуємося продуктами, які не їдять навіть голодні тварини, це факт. Господарі пухнастих улюбленців у курсі справи, що коти – це своєрідний відділ контролю якості, і будь-що вони їсти не будуть.

На жаль, список харчових продуктів, які не годяться для їжі, зростає в геометричній прогресії. Поки розглянемо 20 таких продуктів і добавок, небезпечних для здоров’я.

1. Славнозвісний консервант Е621 або глутамат натрію
Ця добавка, на кшталт наркотику, викликає залежність. Коли її випробували на лабораторних щурах, бідні тварини сліпли. Найгірше те, що ця зараза не виводиться з організму, а накопичується, викликаючи важкі розлади у здоров’ї.

2. Транс-жири
Це консервант у вигляді бульбашок водню, який пропускають через рослинні і тваринні масла. З його допомогою значно збільшується термін зберігання продукту. Ну, а людина, яка часто вживає це в їжу, отримує порушення обміну речовин, ожиріння, цукровий діабет. Найпоширеніший представник транс-жирів – це маргарин. Якщо у масла жирність менше 72% – не купуйте його, бо в даному випадку маслом тут і не пахне, це транс-жир в чистому вигляді.

3. Риба малосольна в пластикових коробках
Якщо ви купуєте таку, майте на увазі, що консервантів там більше, ніж самої риби. Оскільки термін зберігання малосольної риби дуже маленький і то перебувати вона повинна виключно в олії.

4. Арахіс
Цей горіх, звичайно, корисний для здоров’я. Точніше був до тих пір, поки він не став генетично модифікованим. Завдяки чужорідним генам, він може як завгодно довго зберігатися і мати прекрасний вигляд. І природно, його не їстимуть комахи, тому, що черв’яки хімії не їдять. А от у людини цей продукт може викликати різні алергічні реакції, аж до анафілактичного шоку. Плюс, він згущує кров і призводить до ожиріння, завдяки високому вмісту жирів. Так що людям, схильним до гіпертонії, варикозного розширення вен і алергій, слід бути дуже обережними з цим продуктом.

5. Крабові палички
Тут все просто, досить запитати, де у краба палички? Це повністю генно-модифіковане творіння людини. До цих пір жодна лабораторія не може визначити, з чого зроблений цей диво-продукт.

6. Продукти швидкого приготування
Тобто ті що «заливаєш водою, чекаєш 5 хвилин, і їж». До таких відносяться каші, що не потребують варіння, пластівці і т д. Всі вони містять барвники та ароматизатори, які можуть призвести до непередбачуваних наслідків.

7. Газовані напої, особливо солодкі
Якщо проста газована вода вимиває корисні солі з організму (тому її можна пити не більше 1 склянки на день), то солодка викликає спрагу і звикання. А штучні барвники та Е211 – бензонат натрію, викликають порушення обміну речовин.

8. Ковбасні вироби
Ось зараз пишу і ностальгую за аналогічною радянської продукцією, де браком вважалося навіть якщо в партії буде палиця ковбаси не за розміром. Я вже мовчу про стандарти складу. Зараз про м’ясо в такій продукції можна тільки мріяти. Сардельки, ковбаси, сосиски – це 80% трансгенної сої. Решта – ароматизатори, підсилювачі смаку та консерванти. Такий склад їжі може привести взагалі до чого завгодно, хоч до генних мутацій.

9. Курячі стегенця
Та що там окіст, навіть курей накачують в кращому випадку водою для ваги, в гіршому – невідомо чим. До того ж курей напихають антибіотиками, щоб не хворіли і гормонами росту, щоб курка виростала розміром з теля. На виході виходить та ж хімія, яка веде до гормональних розладів.

10. Чаї ароматизовані
Зрозуміло, що аромат і колір у такого продукту до природи не має ні найменшого відношення. Тому споживачі, схильні до алергічних реакцій, будьте обережні.

11. Майонез, соуси, кетчупи
Ці продукти як ніякі повинні бути натуральними, оскільки основа для них вельми невигадлива. Але і тут дзуськи! Про різного роду добавки ми вже говорили. Але от упаковка. Радянські люди чудово пам’ятають, що майонез продавався в скляній тарі. І не тому, що не було пластикової упаковки. А тому, що інгредієнти майонезів і соусів при взаємодії з пластиком, виділяють канцерогенні речовини. Це головне.

12. Чіпси картопляні, сухарики
Там така кількість шкідливої ​​хімії, що при постійному вживанні, ці продукти викликають онкологічні захворювання.

13. Сік в пакетах
Особливо шкідливий для дітей. Якщо вже ваше чадо бавиться такими «соками», то давайте йому не більше 1 склянки на день. Про трепетні написи: «натуральний», «без ГМО» та іншу рекламну замануху, можете забути. Такі соки складаються з хімічних речовин та фруктової сироватки, приблизно 50:50.

14. Жувальні цукерки, фарбований мармелад, чупа-чупс
Коротше, все яскраве, красиве і пахуче складається з цукрозамінників, барвників та ароматизаторів. Так що, купуючи таке, не забувайте, що саме ви вживаєте.

15. Сухофрукти
Найкорисніші сухофрукти – це зроблені власними ручками зі своїх же фруктів. Так, в такому продукті може завестися міль і черв’ячки, і довго він не зберігатиметься. Ну, на те воно і їстівне, щоб там щось заводилося. А ось магазинні сухофрукти обробляються сірчистою кислотою або газом. Перед вживанням хоча б замочіть ці продукти в теплій воді, тоді частина отрути піде у воду

16. Бульйонні кубики
Тут все просто: де бульйон, а де кубики? Бульйон той, що від домашньої курки. А кубики це: 60% солі + смакові підсилювачі = потужний канцероген.

17. Сир в пакетиках
Виробник підходить до споживача абсолютно безчесно. Тому, що в цьому продукті сиру немає в принципі. Це сухе молоко з рослинними жирами, ну і «улюблені» добавки звичайно.

18. «Мівіна»
Або будь-яка вермішель швидкого приготування. В принципі, вона повинна бути виготовлена ​​з натуральних продуктів. Тільки за рахунок чого вона так сильно збільшується в розмірах, та ще й розбухає в шлунку?  Їжте, але не додавайте туди приправи і олії.

19. ГМО
Запам’ятайте назви цих компаній, що виробляють дитячу продукцію: Nestle, Gerber, Semper, Колінський, Valio. Вони не гребують ГМО.

20. Сметана
Хто має щастя насолоджуватися домашньою сметанкою, той швидко знайде сто і одну відмінність від магазинної. У цій справжньою сметаною і не пахне: рослинні жири + решта отрута. Було б правильніше назвати це «сметанний продукт».

Так що це нечесність (м’яко кажучи) виробників продуктів по відношенню до споживачів. Якою ще гидотою в гонитві за надприбутком вони готові нас напихати? А що робити нам, заводити домашнє господарство? Теж варіант. Але не у всіх є така можливість. Я думаю, майбутнє за тією країною, яка зробить ставку на натуральне господарство і чисту воду, а не на нафту, газ і ГМО.

Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 1545 | Додав: adminA | Теги: продукти, 20 найнебезпечніших для здоров’я | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]