phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

08:34
Продукти, які помилково вважали шкідливими назвали медики: список

Здавалося б, це запитання можна було прояснити раз і назавжди, проте навіть вченим властиво помилятися. Часом вони змушені відступити від своїх переконань місяці або навіть роки потому.

Ось кілька таких наукових помилок, щоб у вас була можливість зробити найкращий вибір. І не пропустіть бонусу вкінці статті, щоб дізнатися дещо корисне про такий неоднозначний продукт, як шоколад.

Сіль

Кілька десятиліть тому люди вірили, що сіль — "біла отрута". Вони побоювалися високого кров’яного тиску, проблем з серцем, нирками й так далі.

Однак крім того, що при помірному споживанні ця приправа абсолютно нешкідлива, дослідження, проведені у 2000-х, не виявили прямого зв’язку між зниженням споживання солі та гіпертонією або серцевими захворюваннями. Навпаки, коли ми припиняємо споживати натрій, тіло починає виробляти гормони та ензими, які підвищують кров’яний тиск.

Яйця

Колись нам рекомендували обмежити споживання яєць через холестерин і його здатність закупорювати артерії та підвищувати ризик серцевого нападу, інсульту і діабету.

10 років по тому вчені визнали, що припустилися помилки: насправді існує два типи холестерину — «добрий» і «поганий», — і яйця містять якраз «добрий». Крім того, вони багаті залізом і білком, а також антиоксидантами лютеїном і зеаксантином, які захищають від вікових порушень зору, таких як дегенерація жовтої плями й катаракта.

Попкорн

Протягом багатьох років наш вірний супутник в кінотеатрах вважався нездоровою їжею.

Однак було виявлено, що в попкорні міститься більше антиоксидантів (поліфенолів), ніж в овочах і фруктах. Дослідження визначили, що поліфеноли знижують ризик серцевих захворювань і раку. Ще одна перевага попкорну: в ньому дуже мало калорій (ура!), і він відноситься до цільнозернової їжі. Однак, перш ніж його їсти, переконайтеся, що він не містить будь-яких штучних добавок. А краще приготуйте попкорн вдома.

Цільне молоко

Роками нас вчили віддавати перевагу знежиреному молоку, щоб зменшити кількість споживаних жирів.

Проте недавні дослідження свідчать, що цільні жири в молоці містять багато необхідних поживних речовин і навіть роблять кров більш стійкою до певних типів раку. Крім того, незбиране молоко допомагає зберігати фігуру і знижує ризик діабету!

Кава

Не так давно кофеїн звинувачували у всіляких «гріхах»: в тому, що він викликає гіпертонію, проблеми з серцем, пошкодження нервової системи тощо.

Проте сучасні дослідження виявили, що вживання кави насправді призводить до зниження частоти серцевих захворювань і, як наслідок, передчасної смерті. Також було встановлено, що поціновувачі цього напою менш схильні до цирозу печінки, діабету 2-го типу і навіть неврологічних станів, таких як хвороби Паркінсона й Альцгеймера.

Білий рис

Є кілька причин, за якими не варто боятися білого рису. Ось кілька з них:

Він легко засвоюється і допомагає вивести токсини. Тож це ідеальна їжа на випадок, якщо ви страждаєте розладом шлунка. Він не містить глютену. Для багатьох зараз це дуже актуально. Він допомагає запобігти хронічним проблемам з травленням. Доведено, що білий рис містить менше миш’яку, ніж коричневий рис.

Піца

Історія та ж, що і з попкорном. У піці немає нічого поганого, якщо ви приготували її вдома! Насправді це чудове джерело найрізноманітніших поживних речовин. Подумайте про це: білок, овочі, корисні вуглеводи (використовуйте тісто з цільнозернового борошна) і ваші улюблені свіжі або сушені трави. «Корисне» не завжди означає «несмачне», правильно?

То чи шкідливий шоколад для нашого здоров’я, як нас постійно переконували?

Надійні джерела стверджують, що гарний шоколад дійсно може значно поліпшити ваше здоров’я! Під "гарним" ми маємо на увазі чорний і який містить не менше 70% какао. Таке задоволення може:

  • відновити еластичність судин, що піде на користь серцю і кровообігу в цілому;
  • знизити рівень «поганого» холестерину;
  • зберегти активність головного мозку;
  • зменшити ризик інсульту.

Існує навіть дослідження, що припускає, що темний шоколад може допомогти запобігти діабету. Дивно, скільки бонусів може подарувати цей десерт, не враховуючи того, що він просто робить нас щасливішими.

Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 436 | Додав: radymo | Теги: шкідливі, користь, попкорн, продукти | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]