phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

10:32
Прості лайфхаки з підручних засобів - чим очистити кавоварку
Кавомашина значно полегшує життя - не потрібно варити каву або кип'ятити чайник, щоб залити розчинну. Досить просто натиснути кнопку і апарат зробить все за вас.

Але як і будь-яку техніку, кавоварку доводиться часто чистити - через воду утворюється наліт, а макуха від помелу зерен засмічує деталі. Мало хто знав, але цих проблем можна позбутися підручними засобами.

Лимонна кислота, сода, сіль та оцет -

це не початок чергового рецепту, а дієві засоби для очищення кавоварки від нальоту та сміття.

Але застосовувати їх потрібно не разом, а окремо.

Оцет

Звичайний столовий оцет ефективний проти нальоту та накипу на стінках кавоварки. Його можна використовувати і для іншої техніки, наприклад, для чайників, каструль і так далі.

Спосіб застосування: Змішайте оцет і воду у пропорції 1:2. Налийте отриманий розчин у кавоварку. Увімкніть машину, дайте рідини закипіти і кип'ятіть хвилин 10-15. Вимкніть кавоварку та залиште розчин на 10 годин.

Після закінчення часу вилийте розчин і промийте кавоварку кілька разів під проточною водою.

Сода та сіль

Ці два інгредієнти, які точно є на кухні кожної господині, допоможуть не лише ефективно очистити кавоварку від нальоту, а й знезаражать її.

Після очищення сумішшю соди та солі на стінках кавоварки не залишиться жодних шкідливих речовин.

Спосіб застосування: Змішайте по 1 ч. л. соди та солі, залийте невеликою кількістю теплої води.Розчин вилийте в резервуар кавоварки. Не вмикайте машину і залиште відмокати на 3-4 години; Вилийте розчин і промийте кавоварку.

Лимонна кислота

Досвідчені господині знають, що лимонна кислота відмінно очищає чайники від накипу та нальоту. Цей засіб також можна застосовувати для очищення кавоварки.

Спосіб застосування: На 1 л води додайте 35 г лимонної кислоти. Залийте розчин у кавоварку, увімкніть її і дайте закипіти. Дочекайтеся, поки розчин в кавоварці охолоне, вилийте його і добре промийте всі деталі.

Закип'ятіть кавоварку з чистою водою кілька разів, але пити цю воду не можна, її потрібно злити.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 160 | Додав: adminA | Теги: чистка кавоварки, підручні засоби | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]