phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

13:48
Проти одного виду раку вчені створили ефективну вакцину
Вчені з Медичної школи Університету Вашингтона провели експериментальне випробування вакцини проти раку молочної залози. Результати показали, що вона викликала сильну імунну відповідь на ключовий білок пухлин.

Авторка дослідження Мері Дісіс наголосила, що це не було рандомізоване клінічне випробування, тому результати потрібно вважати попередніми. Однак, за її словами, вони є досить обнадійливими.

Випробування першої фази було проведено для перевірки, чи генерує вакцина імунну відповідь. Білок, який називається рецептором епідермального фактора росту людини HER2, міститься на поверхні багатьох клітин, але в 30% випадків раку молочної залози він виробляється у сто разів більше, ніж у нормальних клітинах.

Учені пояснюють, що "HER2-позитивні" види раку здебільшого агресивні та частіше рецидивують після лікування, але надмірне виробництво HER2 також викликає імунну реакцію, яка може бути корисною.

Такі пацієнти, у яких формується цитотоксичний тип імунної відповіді, мають меншу ймовірність повторного розвитку раку після лікування.

Для експерименту вчені запросили 66 жінок з метастатичним раком. Усі вони пройшли стандартний курс терапії або досягли повної ремісії. Учасниць дослідження поділили на три групи.

Першій групі дали три вакцини низької дози (10 мкг), іншій – три ін'єкції з проміжною дозою 100 мкг, а третій групі – три ін'єкції високої дози 500 мкг. Після 13 років спостереження науковці дійшли висновку, що вакцина успішно стимулювала необхідну цитотоксичну імунну відповідь, не викликаючи серйозних побічних ефектів.

Нагадаємо, що вчені виявили несподівану причину появи раку молочної залози. Ризику онкології піддаються люди, які ведуть малорухливий спосіб життя.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 173 | Додав: adminA | Теги: один вид раку, ефективна вакцина, вчені | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]