phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:29
Радимо їсти саме ці продукти, щоб мати здорове волосся

Чи не правда, коли наше волосся виглядаэ чудово, то стає прекрасним і наше самопочуття? Стан волосся залежить не тільки від правильного миття, а й дієти.

Список важливих продуктів для краси і здоров'я волосся:

1. Молочні продукти
Нежирні сир і йогурт допоможуть волоссю залишатися здоровими, а вашій фігурі - стрункою. Сир і йогурт містять важливі тваринні білки, які живлять волосся і надають їм силу.

2. Риба
Жирні сорти риби, такі як лосось і макрель, містять жирні кислоти омега-3, здатні уповільнити випадання волосся. Риба також багата залізом і вітаміном В12, які забезпечують здорову шкіру і волосся. Якщо організму не вистачає заліза, то він витрачає запаси з фолікулів, в результаті чого страждає волосся.

3. Цільнозернові продукти
Цільнозернова їжа містить важливі для волосся живильні речовини: цинк, вітаміни групи В і залізо. Цинк регулює вміст гормонів, що впливають на товщину і зростання волосся. Достатня кількість цинку в дієті гарантує, що ваше волосся захищене.

4. Горіхи
Волоські горіхи, кешью і пекан є відмінним джерелом цинку, важливого мінералу, який може забезпечити густе волосся. У волоських горіхах також є селен. Цей мінерал має важливе значення для здоров'я шкіри голови і зменшує ймовірність появи лупи. Невелика жменька цих горіхів є відмінним доповненням до щоденної дієти.

5. Квасоля та інші бобові
Бобові є важливою їжею для вашого волосся. Бобові не тільки в достатку містять залізо і цинк, але також і білок, який є важливим будівельним матеріалом для волосся. Крім того, в бобових є біотин - цей вітамін протистоїть ламкості волосся.

6. Морква
Більш відоме значення моркви в збереженні здоров'я очей і зору, але морква потрібна і волоссю. Вітамін А в моркві допоможе волоссю і шкірі голови зберегти природні масла, в результаті волосся виглядає блискучим і доглянутим.

7. Яйця
Яєчний білок є важливим компонентом для збереження структури волосся. Ваше волосся може постраждати, якщо ви не їсте достатню кількість яєць. Додавання яєць в меню в будь-якій формі (варені, омлет, смажені і т.д.) є відмінним способом живлення волосся. Крім того, вони містять багато біотину та вітаміну В12.

8. Темно-зелені овочі
Темно-зелені листові овочі, такі як шпинат і брокколі, містять залізо і кальцій - важливі поживні речовини для волосся. Крім того, вони допомагають виробництву натуральних олій, таких як шкірне сало. Це масло є природним кондиціонером волосся, для виробництва якого необхідні вітаміни А і С, що містяться в темно-зелених овочах.

9. Домашня птиця
Недолік білка в раціоні може погіршувати стан волосся, приводити до крихкості і випадання волосся. Наші пернаті друзі, курки та індички, містять всі білки, які потрібні для підтримки здорової шевелюри. У птиці також багато заліза, що грає важливу роль у підтримці здоров'я волосяних фолікулів.

10. Устриці
Устриці містять цинк, важливий мінерал, відомий своїми антиоксидантними властивостями і роллю в здоровій підтримці волосся. Устриці не повинні бути постійним продуктом дієти, але ви можете також отримати аналогічні рівні цієї поживної речовини з яловичини або баранини.

11. Банани
Нестача вітаміну В6 в раціоні призводить до витончення і випадання волосся. Цей вітамін допомагає організму поглинати живильні речовини з їжі, яку ми їмо. Крім цього, вітамін В6 впливає на вироблення червоних кров'яних тілець.

12. Коричневий рис
Крім білка, вітамінів і мінералів, волоссю потрібні і складні вуглеводи. Коричневий рис містить складні вуглеводи, а також вітамінами групи В, і є ідеальним продуктом, що забезпечує волосся силою і енергією.
Категорія: Корисні поради, як гарно виглядати | Переглядів: 3153 | Додав: radymo | Теги: здорове волосся | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]