phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:17
Раптове нічне пробудження: як заснути знову
нічне пробудження Фахівці сомнологи дали кілька порад, які допомагають знову заснути після раптового нічного пробудження – в першу чергу вони рекомендують не хапатися за годинник, щоб дізнатися точний час.

Поради медиків опублікувало видання Le Figaro. Фахівці пояснили, що прагнення дізнатися час є головною помилкою людей в ситуації раптового нічного пробудження.

“Бажання подивитися на годинник – це поширена помилка. Насправді така дія підсилює тривогу: людина починає вираховувати, скільки йому залишилося до звичайного часу пробудження. До того ж зазвичай люди дізнаються час, користуючись смартфоном, а яскраве підсвічування його дисплея специфічним чином впливає на мозок і заважає заснути”, – розповіли експерти.

Ось які дії вони радять виконувати в цей момент, щоб знову швидко заснути.

“Спробуйте виконати дихальну вправу. Притиснувши кінчик язика до неба, вдихніть повітря носом, затримайте і видихайте через рот, повільно рахуючи до чотирьох. Потім повторіть ту ж вправу, видихаючи повітря на рахунок сім і вісім”, – поділилися сомнологи прийомом.

“Задійте уяву: уявіть, що тіло стало дуже важким, буквально «тоне» в ліжку. Необхідно зосередитися на цьому відчутті, і тоді вийде зануритися в сон”, – дали вони ще одну пораду.

Коли методи знову заснути не допомагають, краще покинути ліжко і зайняти себе якою-небудь спокійною діяльністю хвилин на двадцять – можна, наприклад, випити заспокійливий трав’яний чай, почитати. Моніторити смартфон і дивитися телевізор не потрібно, це лише непотрібним чином розбурхує нервову систему.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 416 | Додав: radymo | Теги: нічне, сон, Пробудження, раптове | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]