phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:13
Рекомендації - що потрібно негайно зробити у разі загрози радіоактивного зараження
В останні дні почастішали провокації російських окупантів на Запорізькій АЕС. Про це повідомляє прес-служба Енергодару. Крім того, видання The Insider повідомляє про підозрілу активність на території станції.

Що слід робити у разі реальної загрози радіоактивного зараження.

Перше, що відбувається при радіоактивному зараженні – викид радіоактивного йоду, який уражає щитовидну залозу. Якщо є загроза радіоактивного зараження, потрібно прийняти внутрішньо йод. Тоді щитовидна залоза буде зайнята цим йодом, і ми зможемо вберегти її від поразки.

Це потрібно зробити, коли загроза реальна або в перші хвилини, години після того, як оголошено загрозу зараження. Якщо зробити це у перші 2 години, захист близько 90 відсотків, якщо за 30 хвилин до вибуху – майже 100 відсотків.

Який йод потрібно приймати

В аптеці можна купити таблетки калію йодиду, які й призначені на випадок радіоактивного зараження. Потрібно прийняти 1 раз по 1 таблетці - дорослим та дітям від 12 років, дітям від 3-х до 12-ти років - ½ таблетки (62,5 мг), запиваючи невеликою кількістю води або молока, не пізніше 24 годин після оголошення тривоги про радіоактивне зараження.

Рекомендовано дітям віком до 2 років – 40 мг, це приблизно 1/6 таблетки.

Що робити, якщо не вдалося придбати калій йодид

Лікар рекомендується придбати звичайний 5% розчин йоду. Людям від 14 років приймати 40 крапель, розведені у молоці чи теплій воді. Дітям віком від 5 до 14 років доза – 20 крапель.

Дітям до 5 років внутрішньо цей йод приймати не можна. Як їх захистити у разі загрози? Рекомендується розвести у воді 20 крапель і зробити т.зв. йодну сіточку – на стегні чи передпліччі дитини.

Увага: всі вищезазначені рекомендації виконуються один раз. У жодному разі не потрібно приймати таблетки або йод повторно.
Категорія: Сімейні поради | Переглядів: 233 | Додав: adminA | Теги: Рекомендації, негайно, загроза радіоактивного зараження | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]