phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

07:04
Ріст каменів в нирках провокують ці продукти: список

Експерти розповіли про продукти, які провокують зростання каменів у нирках, якщо вживати їх занадто часто.

Раніше з сечокам’яною хворобою стикалися жінки після 35 років та чоловіки після 40-ка, а сьогодні до лікарів звертаються зовсім молоді пацієнти 20-25 років, і пов’язано це, в тому числі, з харчуванням.

З меню потрібно виключити продукти, в яких багато пуринів. У цей список входять консерви, м’ясні субпродукти, копченості, соління, гострі і наваристі супи. Щавель, селера, спаржу, сою варто прибрати з раціону.

Одним з найпоширеніших факторів, які впливають на утворення каменів у нирках, є брак води в організмі. Так як у більшості людей в нирках є відкладення солі і піску – вивести їх з організму допомагає рідина.

Ниркові конкременти можуть мати різний склад. Карбонатні камені – кальцієві солі вугільної кислоти. Фосфати – солі фосфорної кислоти. Оксалати – солі щавлевої кислоти. Урати – солі сечової кислоти. Іноді зустрічається змішаний вид каменів, який для лікування вважається найскладнішим варіантом.

Як повідомлялося раніше, хронічна хвороба нирок (ХБП) є тривалим, повільно поточним процесом. Ранні ознаки можуть бути непомітні, так що ви можете не знати, що у вас були певні симптоми.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 450 | Додав: radymo | Теги: продукт, нирки, ріст, камені | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]