phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:04
Що категорично не можна їсти і пити у спеку
Висока температура повітря – це завжди стрес для організму і тому в такі дні до свого здоров’я потрібно поставитися особливо серйозно. Перше, що треба робити, триматися в тіні, не виходити без потреби на сонце і скоригувати свій раціон.

У спеку важливо відмовитися від дуже "важких" продуктів, смаженого та копченого.

У спеку краще не їсти жирну та смажену їжу, салямі, піцу. Така їжа вимагає великої кількості ресурсів організму – ферментів, якісної жовчі, лізоциму (ферменту, що руйнує шкідливі бактерії) та високої активності кишкових бактерій, а в спеку цих ресурсів не вистачає.

Солодощі теж краще межувати. Велика кількість глюкози потрапляє у кров, погіршує її властивості (кров стає більш "липкою", що підвищує ризик утворення тромбів). Потрапляючи ж у печінку, цукор перетворюється на жир і погіршує роботу печінки. Навіть від солодкого морозива краще відмовитись на користь замороженого фруктового льоду.

Будь-який алкоголь токсично діє і на мозок, і на печінку в спеку, тому краще зробити безалкогольне мохіто. У цьому випадку пити обов’язково треба багато. Відмінно підійде проста вода, вода з нарізаним огірком, листям м’яти та базиліка, розім’ятими ягодами, яблучним та бальзамічним оцтом, лимонним соком.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 255 | Додав: adminA | Теги: дієтолог, їсти і пити у спеку | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]