phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

14:28
Що потрібно знати про спалах вірусу Марбург - медики розповіли
Новий спалах смертельного вірусу Марбург заразив приблизно 25 людей і потенційно вбив дев’ять в Екваторіальній Гвінеї, оголосила Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ). Після офіційного підтвердження ВООЗ про спалах сусідній Камерун також повідомив про два випадки можливого зараження.

Це захворювання відноситься до того ж сімейства філовірусів, як і широко відомий вірус Ебола. Марбург – рідкісна, але часто смертельно небезпечна геморагічна лихоманка. Залежно від спалаху смертність від нього становить від 23% до 90%, у середньому – 50%. Між людьми вірус поширюється при контакті з біологічними рідинами (включаючи сперму) або зараженими предметами, такими як постільна білизна, одяг та медичне обладнання.

Після зараження симптоми починаються майже миттєво після періоду інкубації тривалістю від двох до 21 дня. Хвороба починається з лихоманки, ознобу, головного болю та ломоти у м’язах. Потім часто з’являється висип, за яким йдуть нудота, блювання, біль у грудях, біль у горлі, біль у животі та діарея. Ці симптоми часто стають все більш тяжкими і можуть призвести до запалень і відмови органів, а також внутрішньої кровотечі, значної втрати ваги, жовтяниці і, зрештою, до смерті.

В даний час не існує затверджених антивірусних препаратів або вакцин проти Марбурга, але підтримуюча лікарська терапія може значно підвищити виживання.

Крім збору та аналізу зразків, ВООЗ зазначила, що до Екваторіальної Гвінеї були направлені групи з відстеження контактів та медичні бригади. На щастя, у розробці є кілька експериментальних вакцин проти вірусу Марбурга.
 
Категорія: Туристичні поради | Переглядів: 190 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]