phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:22
Щоб почуватися краще, що варто їсти в спеку: поради
помідори Влітку знижується апетит і хочеться пити більше води. Це відбувається через уповільнення процесу травлення - організм витрачає всю енергію на підтримку нормальної температури тіла. У цей період бажано їсти багату на вітаміни їжу, яка здатна "охолодити" наше тіло.

Помідори

Лікопін, що надає помідорам яскраво-червоного кольору, захищає клітини шкіри від пошкодження сонцем. Крім того, у помідорах міститься калій, вітаміни B та E, які знижують кров'яний тиск.

Огірки

Огірки містять велику кількість води, тому добре вгамовують спрагу. Вони багаті на вітаміни і мінерали — магній, калій і марганець. Щоб отримати найбільшу користь від огірків, обов'язково їжте їх із шкіркою.

М'ята

М'ята чудово освіжає у спекотний день. Просто додайте кілька листків рослини в склянку з водою або салат зі свіжих фруктів.

Кокосова вода

Кокосова вода добре освіжає та заповнює водний баланс організму. Найкориснішою кокосовою водою вважається отримана з молодого кокосу.

Кабачки

Кабачки містять клітковину, яка покращує здоров'я серця та знижує рівень холестерину. Завдяки високому вмісту води вони швидко засвоюються.

Апельсини

Апельсини багаті на калій і поживні речовини, які вкрай важливі влітку. Вживання цих цитрусів запобігає м'язовим спазмам.

Кавуни

Велика кількість води в кавуні – у ньому її 92% – зберігає прохолоду та водний баланс в організмі. Також це джерело легкозасвоюваних сахарози та фруктози, пектинів, кислот та вітамінів.
 
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 299 | Додав: radymo | Теги: спека, помідор, продукт | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]