phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

11:20
Сім продуктів для здоров'я шлунку назвали лікарі
Лікарі-дієтологи назвали 7 продуктів, що сприяють профілактиці захворювань шлунково-кишкового тракту. За їхніми словами, ці продукти можуть не лише позитивно впливати на загальний стан людського організму, а й завдяки потужним антиоксидантним властивостям стануть профілактикою багатьох небезпечних захворювань

На першому місці – імбир. Фахівці порадили вживати як свіже коріння, так і імбир у сушеному, меленому або зацукрованому вигляді. Цей коренеплід здавна використовують у народній медицині для того, щоб лікувати найрізноманітніші хвороби.

Корисними властивостями володіє і розмарин – популярна середземноморська спеція. Аромат розмарину підвищує апетит, покращує травлення. Його рекомендують додавати до страв тим пацієнтам, які почали різко худнути і втрачати бажання їсти. Також його можна приймати із чорним чаєм. Це заспокоїть шлунок.

Лікарі також рекомендують вживати куркуму, яка може захистити від розвитку раку за рахунок виражених антиоксидантних та протизапальних властивостей. Куркумін - активна речовина, яка міститься у цій спеції.

Серед інших корисних продуктів дієтологи назвали гострий червоний перець чилі (допомагає нормалізувати процес травлення), часник (знижує ризик виникнення раку шлунка, товстої кишки, стравоходу, підшлункової залози та грудей), м'яту перцеву (допомагає при розладах шлунка, спазмах та діареї) (знімає спазми у шлунку, пом'якшує м'язову напругу та ефективно розслаблює гладку мускулатуру кишечнику).
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 220 | Додав: adminA | Теги: сім продуктів, здоров'я шлунку, лікарі | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]