phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:42
Смажити без шкоди для здоров'я варто на такій олії: поради
Вибирайте натуральні олії, багаті на поживні речовини, фосфоліпіди, жирні кислоти. Якщо мова йде про рослинні олії, віддаємо перевагу нерафіновановому холодному віджиму. Рафіновані олії позбавлені всіх корисних властивостей і належать до розряду запальних продуктів.

Якщо ви віддаєте перевагу тваринним жирам, нехай це буде домашнє вершкове масло, олія гхі (топлене вершкове) або гусячий жир. Слідкуйте за тим, щоб у складі олії не було трансжирів.

Вибирайте натуральні олії, багаті на поживні речовини, фосфоліпіди, жирні кислоти. Якщо мова йде про рослинні олії, віддаємо перевагу нерафінованим холодному віджиму. Рафіновані олії позбавлені всіх корисних властивостей і належать до розряду запальних продуктів.

Якщо ви віддаєте перевагу тваринним жирам, нехай це буде домашнє вершкове масло, олія гхі (топлене вершкове) або гусячий жир. Слідкуйте за тим, щоб у складі олії не було трансжирів.

Прибираємо з раціону маргарин, спред, рафіновані та дезодовані олії. Рідкі рослинні олії купуйте і зберігайте у скляних пляшках темного кольору. Завжди дивіться термін придатності.

Не забувайте про точку димлення, коли готуєте гарячі страви. Точка димлення – це температура, за якої відбувається виділення канцерогенів. Чим вона вища, тим більше олія підходить для готування.

Температури, яким піддається олія в процесі приготування: звичайне смаження на сковороді - 120-160 ˚C, смаження у фритюрі - 160-180 ˚C, випікання в духовці - 180 ˚C.

Точка димлення різних видів олії: кокосова — 232 ˚C, оливкова — 190 ˚C, олія авокадо — 271 ˚C, соняшникова — 107 ˚C, олія гхі — 208 ˚C.

Олії, які найкраще використовувати для заправки салатів: нерафінована оливкова олія, олія авокадо, лляна олія, гарбузова, гірчична, кунжутна, мигдальна, олія виноградних кісточок.
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 239 | Додав: radymo | Теги: олія, користь, смаження | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]