phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

23:45
Сповільнити старіння мозку допомагає читання книг
Вважається, що читання книжок збагачує духовно. Дослідники довели, що, крім цього, читання покращує самопочуття та перешкоджає старінню мозку.

Знижує рівень стресу

Під час читання дихання стає спокійнішим, серцебиття сповільнюється, а артеріальний тиск нормалізується. Усього пів години читання гарної книги допомагають знизити почуття стресу та збудження не гірше за медитацію.

Проте експерти радять для такої терапії віддати перевагу паперовим носіям та відключити повідомлення на мобільному телефоні, щоб вони не заважали заспокійливій силі читання.

Не допускає погіршення когнітивних функцій

Читання є чудовим засобом проти старіння мозку. Це допомагає знизити можливість розвитку таких нейродегенеративних розладів, як деменція або хвороба Альцгеймера. Дослідження показало, що люди старше 64 років, які читають не рідше одного разу на тиждень, рідше відчувають зниження когнітивних функцій у пізніші роки, ніж ті, хто не має такої звички.

Поліпшує якість сну

Якщо ви відчуваєте труднощі з засинанням або страждаєте на безсоння, спробуйте замінити перегортання вечірніх соцмереж читанням гарної книги: якість сну покращиться протягом декількох днів. Це пов’язано з тим, що екран смартфона випромінює синє світло, яке пригнічує вироблення гормону сну, мелатоніну.
Категорія: Корисні поради, як гарно виглядати | Переглядів: 141 | Додав: radymo | Теги: мозок, старіння, читання, книга | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]