phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

17:35
Стабілізований мох – беззаперечний тренд сучасного дизайну

стабілізований мох Незвичайний матеріал привернув до себе увагу з перших днів появи на ринку. До цього прихильникам еко-стилю доводилося самостійно займатися сушкою (або ж пересадженням живого) моху, що потребувало багато зусиль і часу. Сьогодні кожен може купити стабілізований мох по доступній ціні та втілити свої найрізноманітніші дизайнерські фантазії.

Виробники пропонують декілька різновидів моху (ягель, плаский та кочковий), а також – вражаюче багату палітру кольорів. Наприклад, в інтернет-магазині ГалСад представлено кілька десятків пропозицій даного товару. Завдяки зручним онлайн налаштуванням можна швидко сортувати всі пропозиції за алфавітом, ціною або популярністю.

Головні переваги та особливості

Виробництво стабілізованого моху просте та геніальне водночас. Продукт виготовляють зі звичайного природного аналогу, який позбавляють вологи. Для цього рослину вводять у стан анабіозу, закачуючи спеціальний стабілізатор. Такий матеріал зберігає свій природний вигляд і свіжість, не втрачає колір та здатний зберігатися тривалий час. Серед основних переваг стабілізованого моху:

  • - Естетичність і краса. Використання стабілізуючої речовини сприяє збереженню первинного кольору, соковитого та яскравого. Це створює враження живої рослини. Широкий вибір відтінків та кольорів розширює дизайнерські можливості.

  • - Простота догляду. Стабілізований мох не потребує ні поливу з підживленням міндобривами, ні якісного освітлення. На ньому не заведуться шкідники рослин. Термін використання складає до 10 років, за умови дотримання елементарних правил.

  • - Зручне використання. Завдяки високій еластичності можна створювати інсталяції найрізноманітніших форм, оздоблюючи приміщення на власний розсуд. Для прикріплення до поверхонь стабілізуючий мох накладають на термоклей.

При користуванні матеріалом потрібно враховувати його деякі особливості. Категорично забороняється контакт з водою та вологою, також слід уникати потрапляння прямого сонячного проміння. При дотриманні цих нескладних правил ваша зелена інсталяція буде радувати погляд дуже довго.

Сфера застосування стабілізованого моху

В сучасному дизайні еко-стиль є одним з найпопулярніших напрямків. Його характерними атрибутами є багато об’єктів зі стабілізованого моху: спеціальні «зелені стіни», фіто панелі та панно. Ефектно виглядають кашпо та вази з цього матеріалу, різноманітні картини з природних елементів – гілок, камінців, сухих квітів. Беззаперечний тренд – окремі декоративні вставки для ніш, арок, колон і подіумів.

стабілізований мох

Для облаштування ресторанів, готелів, торгових центрів можна використати корпоративну тематику з елементами плаского моху. Дуже креативний вигляд мають оформлені відповідним чином логотипи компаній в комерційних приміщеннях. Стабілізований мох – це простий та дуже легкий у роботі матеріал, який створює атмосферу таємничості, затишку та ефекту присутності на лоні природи. Оцінити всі переваги може кожний, адже продавці пропонують доступні ціни.

Категорія: Будівельні і ремонтні поради | Переглядів: 406 | Додав: radymo | Теги: стабілізований, дизайн, мох | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]