phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

13:01
Стручкова квасоля - чим вона корисна

Як зелена, так і жовта стручкова квасоля є багатим джерелом фолієвої кислоти, клітковини, багатьох вітамінів і мінералів.

Завдяки великому вмісту фолієвої кислоти квасолю рекомендують додавати у свій раціон вагітним жінкам, а через низький глікемічний індекс, людям хворим на діабет і тим, хто слідкує за вагою. У 100 грамах вареної стручкової квасолі близько 35 калорій.

Виділяють жовту стручкову квасолю, яка має більш м'який і вершковий смак І вона багате джерело калію і фосфору. Та зелену стручкову квасолю, яка має більш виразний смак, містить трохи більше бета каротину і фолієвої кислоти.

У стручковій квасолі також можна знайти такі мінерали, як кальцій, цинк, залізо, фтор, мідь, марганець, бор, бета каротин, вітаміни С і К, у невеликій кількості вітаміни групи B (B1, B2, B3, B5, B6, пантотенову кислоту).

Зелена і жовта стручкова квасоля вирощується для вживання в їжу їстівних молодих стручків. Це виділяє її з усього різноманіття видів квасолі. Вона не дуже багата білком в порівнянні з іншими сортами і за її складом може бути віднесена більш до овочів, ніж до бобових. Стручкову квасолю можна додавати в супи, салати, овочеві рагу, робити з нею омлет, додавати в якості гарніру до м’яса , тощо.

Застереження

Квасоля може викликати здуття живота. Хворі з подагрою та сечо-кам'яною хворобою повинні пам’ятати, що стручкова квасоля, як і всі бобові містить пурини і може викликати загострення хвороби, якщо її вживати регулярно у великій кількості.

Сира стручкова квасоля, як і решта бобові містить в своєму зеленому насінні токсичну речовину – фазин. Але вона руйнується і втрачає токсичну дію при термічній обробці продукту. Тому не слід забувати, що використовувати її можна тільки відварену, тушковану або приготовану на парі.

Корисними властивостями спаржевої квасолі можна послуговуватися цілий рік. Давайте їсти стручкову квасолю та вживати різноманітні смачні страви з нею!

Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 672 | Додав: adminA | Теги: чим вона корисна, стручкова квасоля | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]