phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

19:23
Свідчить про нездоров'я часта потреба в сні посеред дня — дослідження

 

Часта потреба в тому, щоб прилягти і трохи поспати посеред дня, свідчить про нездоров'я. Шведські медики поділилися результатами дослідження.

Про це телеканалу SVT повідомив професор Турбьерн Окерстедт, який працює в Інституті досліджень стресу, передає "dn.se".

    "Коли людині постійно потрібен відпочинок зі сном, незважаючи на те, що вночі вона спить 7-8 годин, це говорить про те, що в системі якийсь збій. Це, наприклад, може пояснюватися будь-яким невеликим запаленням, депресією, надмірною вагою або нестачею чогось", — говорить професор.

Вважається, що нормальний нічний сон повинен тривати не менше 7-ми годин. Дослідження, проведене Окерстердтом, показує, що як недостача сну (6,5 годин або менше), так і його надлишок (9,5 годин і більше) так чи інакше пов'язані з більшим ризиком смертності. Водночас результати дослідження підтверджують і важливість фактора спадковості.

    "Тим, хто мало спить вночі, не вистачає часу на необхідне відновлення. Це негативно позначається на імунній системі, кров'яних жирах, рівню цукру в крові, що, зокрема, пов'язано з серцево-судинними захворюваннями. Водночас ми не спостерігали цих негативних ефектів, коли в будні дні людина мало спить, але компенсує це відсипанням у вихідні", — говорить професор Окерстедт.

Після безсонної ночі короткий сон вдень може надавати великий позитивний ефект. У рамках спостереження з використанням електроенцефалографії був відзначений очевидний позитивний ефект вже після 10-хвилинного денного сну.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 775 | Додав: adminA | Теги: дослідження, часта потреба в сні посеред дня, нездоров'я | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]