phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

15:39
Таблетки, які роблять жінок розумнішими, назвали вчені
Вважають, що тривалий прийом оральних контрацептивів на основі гормонів не надто корисний для жіночого здоров’я. Проте нове дослідження повністю спростувало цю думку.

Опубліковане в Journal of the American Geriatrics Society дослідження показало, що приймаючі гормональні контрацептиви понад 10 років жінки відрізняються більш розвиненим мозком. Зокрема, у таких жінок за роки прийому ліків посилюються розумові навички, критичне мислення та здатність до зберігання пам’яті після настання менопаузи.

Зазвичай у цьому віці жінки стають набагато більш розсіяними та забудькуватими. Ці висновки вчені зробили на основі опитування 830 жінок із середнім віком 60 років. Також дослідники оцінили структуру формування їхньої мозкової тканини. Є думка про те, що присутні в контрацептивах гормони, включаючи естроген, мають позитивний вплив на функціонування та структуру мозку. А прогестерон, що знаходиться в цих же таблетках, сприяє регенерації мозкових тканин.

При цьому жодного довгострокового негативного впливу на жіночу фертильність гормональні контрацептиви не надавали навіть після тривалого прийому. При зупинці терапії та відновленні місячних циклів шанси жінки завагітніти статистично не відрізнялися від шансів тих представниць прекрасної статі, які ніколи не приймали контрацептиви. Останніми роками у деяких країнах відзначається спад кількості ново-діагностованих пухлин яєчників.

Вчені відносять це за рахунок більшого поширення оральних контрацептивів, а також зниження кількості жінок, які проходять через гормоно-замінну терапію під час менопаузи.
Категорія: Сексуальні та інтимні поради | Переглядів: 209 | Додав: adminA | Теги: таблетки, вчені, жінки розумніші | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]