phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:57
Тест: як визначити свій тип характеру
Щоб досить точно дізнатися тип характеру людини, потрібно зробити зовсім нехитру вправу. Те, яка сторона (права чи ліва) у Вас є провідною в певних ситуаціях, є лакмусовим папірцем рису характеру.

Проведіть цей простенький тест і Ви однозначно дізнаєтеся дещо нове про людину або про самого себе!

1. ВЕДУЧА РУКА

Сплетіть пальці рук "в замок" кілька разів - і Ви неодмінно помітите, що зверху виявляється один і той же великий палець. Лівий або правий? Якщо наверх лізе лівий палець, то у Вас емоційна натура, а якщо правий - у Вас аналітичний склад.

2. ВЕДУЧИЙ ГЛАЗ

Візьміть олівець чи ручку і уявіть, що це стрілецька зброя. Виберіть собі мішень і прицільтесь, витягнувши руки вперед. Тепер - увага! Закрийте одне око, продовжуючи дивитися на мішень. Порівняйте, що відбувається, якщо цілитися іншим оком? Коли Ви заплющуєте провідне око, мішень зміщується щодо прицілу. Яке око лідирує у Вас? Ліве провідне око говорить про м'який, поступливий характер, праве - про твердий, наполегливий і більш агресивний.

3. ПОЗА НАПОЛЕОНА

Наполеон Бонапарт частенько брав гордовиту позу, схрестивши руки на грудях. Гордовитим Ви можете і не бути, а руки спробуйте переплести - пару раз підряд. Яка рука частіше виявляється зверху - права чи ліва? Якщо зверху лягає ліва рука, Ви схильні до хитрощів, права - до простодушності.

4. ОПЛЕСКИ

Поплескайте в долоні, але тільки не так, щоб долоні йшли назустріч один одному - дзеркально, а хрест-навхрест. При цьому буває зручніше ляскати або правою рукою по лівій, або навпаки. Яка рука у Вас б'є іншу і лягає зверху? Якщо зручніше ляскати правою рукою, Ви володієте рішучим характером, лівою - Ви зазвичай вагаєтеся, перш ніж прийняти рішення.

Кожен з цих чотирьох елементів тесту (окремо) дозволяє відокремити одну з важливих рис людської натури. А по поєднанню всіх чотирьох елементів можна визначити шістнадцять типів характеру. Відповідь на кожен елемент тесту - "праве" або "ліве" - позначимо буквами П або Л. Припустимо, у всіх відповідях ви отримали "праве". Тоді зашифруємо поєднання чотирьох "правих, як П-П-П-П. А тепер - розшифровка тесту.

Типи характеру людини

П-П-П-П. Консервативний тип характеру: ви не любите конфліктувати і сперечатися, тим більше коли всім все ясно! А чому ви так в цьому впевнені? Тому що дієте по стереотипу і орієнтуєтеся виключно на загальноприйняті думки. А оригінальні думки вам не цікаві?

П-П-П-Л. Для вас характерна нерішучість. Зазвичай ви подовгу роздумуєте: як краще вчинити, щоб нікого не образити. Але звідки ж знати, як відреагують інші? Може, варто відкинути сумніви і поекспериментувати.

П-П-Л-П. Рішучість, почуття гумору, артистизм - дуже контактний характер! Нерішучих і серйозних людей ви вважаєте занудами? А між тим вони глибокі і надійні.

П-Л-П-П. Аналітичний склад розуму поєднується у вас з м'якістю. Ви обережні, не відразу прив'язуєтесь і повільно звикаєте до людей. У відносинах - терпимість і деяка холодність. Ідеальний характер для ділової людини.

П-П-Л-Л. Суперечливий тип характеру: ви буваєте то твердим і різким (праве ведуче око), то поступливим (ліве аплодування), причому це залежить від настрою. Вчіться контролювати свої настрої - і жити стане легше.

П-Л-П-Л. Дуже рідкісний тип характеру. Такі люди схильні самим різним впливам, тому їх називають безхарактерними. Намагайтеся визначити свої особисті цінності та пріоритети, зміцнюйте волю.

П-Л-Л-П. Характер, викликає симпатію. Ви швидко сходитеся з людьми. Усі вважають, що у вас м'який характер, але при конфлікті ви вмієте за себе постояти. Любите свіжі враження, раз у раз змінюєте захоплення - чи не занадто часто?

П-Л-Л-Л. Непостійність і незалежність! Аналітичний розум успішно вирішує складні завдання, а бажання, щоб все було так, як вам хочеться, веде до маніпулювання людьми. Ви буваєте дуже привабливі, але часто виявляєте жорстокість.

Л-П-П-П. Ви щасливі в друзях. Легко сходитеся з людьми і піддаєтеся чужому впливу, але це допомагає пристосуватися до обставин. Слабке місце - підвищена емоційність при нестачі завзятості. Будьте наполегливі в головному.

Л-П-П-Л. Характер у вас м'який, а за складом розуму ви наївна людина. Ви потребуєте дуже уважному ставленні до себе, у всякому разі, з боку самих близьких людей.

Л-П-Л-П. Рідкісний тип характеру - по своїй силі. Ви енергійні, самостійно домагаєтеся цілі і виробляєте свою точку зору. Вам не буває нудно: таких людей називають самодостатніми. Вас важко переконати. Але не забувайте, що ви теж можете помилятися.

Л-Л-П-П. Шарм характеру - в дружелюбності. Ви прості в спілкуванні, і це приваблює людей. Вам притаманна деяка розкиданість інтересів і нерозбірливість у контактах. Але у вас є здатність до самоаналізу, і ви можете стати більш критичним.

Л-Л-Я-П. Ви емоційні, рішучі й енергійні, але рішення, прийняті поспішно, часто ведуть до ускладнень. У вашому характері не вистачає "гальм". Вчіться відстежувати свої пориви - і легше на поворотах!

Л-Л-П-Л. Тип характеру емоційний, поступливий, схильний до співчуття. Вас легко розжалобити і переконати в чому завгодно. Чи не занадто ви довірливі? Щоб до вас не ставилися споживаючи, не допомагайте всім підряд. А допомагаючи іншим, не робіть гірше собі.

Л-П-Л-Л. Знову суперечливий характер: ви емоційні, але незадоволені собою, рішучі - до впертості - і іноді надто агресивні. Невпевненість штовхає до удавання, але це не допомагає. Менше думайте про те, як сподобатися оточуючим, - шукайте свої справжні достойності.

Л-Л-Л-Л. Творчий тип: ви здатні поглянути на старі речі по-новому. У спілкуванні ви людина важка: егоїзм і упертість ведуть до замкнутості. Щоб вас розуміли - вчіться правильно розуміти інших.
Категорія: Цікаві тести | Переглядів: 14471 | Додав: radymo | Теги: тип характеру | Рейтинг: 4.9/133
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]