phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:36
У холодильнику ці продукти втрачають корисні властивості

 

Щоб зберегти смак і корисні властивості деяких продуктів, їх не можна зберігати у холодильнику.

Так, щоб мед довго зберігав лікувальні властивості, його зовсім не обов’язково зберігати у холодильнику. При низьких температурах цей продукт кристалізується, а при високих може зіпсуватися. Оптимальна температура для зберігання меду – 20-24°С, передає НАРОДНА ПРАВДА.

У холодильнику цибуля стає твердою і втрачає свої корисні властивості. Найкраще зберігати цей продукт у темному, сухому і прохолодному місці.

Як і цибулю, ми зазвичай зберігаємо часник у холодильнику, помилково вважаючи, що таким чином продовжуємо термін його зберігання та зберігаємо корисні властивості. А насправді, низькі температури негативно впливають на часник, знижують його смакові якості. У холодильнику часник набирає вологу і може покритися пліснявою. Єдиний виняток – очищений часник. Його можна зберігати у холодильнику за умови, що він буде використаний найближчим часом.

Температура у холодильнику прискорює перетворення крохмалю в цукор, змінюючи смак картоплі. Оптимальний варіант зберігання цього овочу – сухе прохолодне місце. Важливо забезпечити циркуляцію повітря, тому не зберігайте картоплю в поліетиленовому пакеті.

У холодильнику помідори втрачають вітаміни і смакові якості. Під впливом низьких температур також змінюється текстура овочу, оскільки холод припиняє дозрівання помідора.

Стиглі фрукти можна і потрібно зберігати у холодильнику – так ви збережете смакові якості і корисні властивості авокадо. Але зазвичай на прилавки магазинів постачають нестиглі фрукти, а доходити до зрілості авокадо повинен при кімнатній температурі.

За звичкою ми зберігаємо всю зелень у холодильнику. І це абсолютно виправдано, якщо мова йде про петрушку або кріп. Але базилік не виносить низьких температур. У холодильнику він швидко темніє, в’яне і втрачає корисні властивості. Крім того, його аромат може просочити інші продукти, що не завжди бажано. Зберігайте базилік при кімнатній температурі в склянці з водою.

Зберігання шоколаду у холодильнику протягом довгого часу призводить до того, що він покривається білим нальотом і втрачає свої смакові якості. Звичайно, шоколад потрібно оберігати від сонячних променів і високих температур, щоб він не розплавився. Оптимальний варіант – темне прохолодне місце.

Дуже часто хліб ховають в холодильник, щоб він не черствів. На практиці ж все навпаки: в холодильнику хліб втрачає свіжість. З метою продовження життя хлібобулочного виробу, можна помістити його у морозильну камеру. Але ідеальний варіант – хлібниця. Щоб хліб довго зберігав свою свіжість, його потрібно нарізати безпосередньо перед їжею.

Оливкова олія не псується і не втрачає своїх корисних властивостей протягом двох років, якщо зберігати його при кімнатній температурі. У холодильнику масло твердне і змінює структуру. Щоб зберегти максимум корисних властивостей, зберігати оливкова олія потрібно в пляшці з темного скла в прохолодному місці.

Нагадаємо, люди роблять дуже багато помилок при наповненні свого холодильника. За словами експерта Даррена Била, найпоширенішою помилкою є звичка зберігати в холодильнику ті продукти, які вже почали псуватися. Цей крок є дуже небезпечним не тільки для інших продуктів, але і для здоров’я людини.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 849 | Додав: adminA | Теги: холодильник, продукти, корисні властивості | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]