phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

11:40
У Китаї у 19-річного хлопця діагностували хворобу Альцгеймера - наймолодший пацієнт за всю історію
Хвороба Альцгеймера є захворюванням людей похилого віку. Діагностування хвороби Альцгеймера віком до 65 років медики називають раннім початком захворювання. Проте нещодавно лікарі діагностували хворобу Альцгеймера у наймолодшого пацієнта.

Неврологи з Китаю діагностували у 19-річного підлітка хворобу Альцгеймера. Він став наймолодшою людиною у світі, у якої було діагностовано це захворювання.

Пацієнт розповів, що вперше почав відчувати погіршення пам'яті приблизно у 17 років. Когнітивні проблеми швидко прогресували і за кілька років проблеми з пам'яттю значно посилилися.

Медики провели дослідження мозку пацієнта та виявили скорочення гіпокампу – речовина, яка відповідає за пам'ять. Аналіз спинномозкової рідини показав загальні маркери найпоширенішої форми деменції.

Раннє виникнення хвороби Альцгеймера все ж таки може зустрічатися у разі спадкової генної мутації. Однак показники 19-річного пацієнта дуже здивували медиків: він не має жодної з мутацій, відповідальних за ранній початок втрати пам'яті та жодних інших підозрілих генів.

Медики на 100% впевнені, що у хлопця є хвороба Альцгеймера, проте вони не можуть назвати причину її розвитку. Зазначається, що ніхто з родичів пацієнта не мав хвороби Альцгеймера або деменції, у підлітка також не було інших захворювань, інфекцій або травм голови, які б пояснили його раптове зниження когнітивних функцій.

Зазначається, що раніше наймолодшому пацієнту із хворобою Альцгеймера був 21 рік і у нього виявили дефектні гени. 19-річний китаєць не лише побив світовий рекорд, а й став загадкою для багатьох лікарів та вчених.
Категорія: Медичні поради | Переглядів: 998 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]