phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

14:27
У Москві будують найвище в світі колесо огляду

Московська влада обрала місце розміщення найвищого в світі колеса огляду. Це парк 40-річчя ВЛКСМ на південному заході Москви, біля цирку на проспекті Вернадського. Концепцію проекту підтримав головний архітектор столиці Сергій Кузнєцов. "Парк 40-річчя ВЛКСМ був запропонований забудовником і попередньо підтриманий", - зазначив офіційний представник Москомархітектури Леонід Браткін.

У той же час, якщо вам терміново потрібна ліцензія на будівництво в Україні, тоді ми радимо скористатися послугами компанії, яку можна знайти в світовій павутині Інтернет, перейшовши за адресою ua.oberon-ua.com.

Проект "Вид столиці" - колесо огляду висотою 220 метрів з 275-метровим шпилем - був озвучений восени 2011 року. Потенційний інвестор - ТОВ "Група 12" - спільно з партнерами готовий вкласти в нього 750 млн доларів.

Раніше влада розглядали три варіанти розміщення колеса - парк Горького, ВВЦ і парк 40-річчя ВЛКСМ. Проте пізніше чиновники вирішили, що парк Горького не підходить через брак паркувальних місць. Крім того, там зараз зроблена ставка на тихий відпочинок. На ВВЦ вже є колесо огляду "Москва 850", правда, за ділянку під ним зараз йдуть земельні суперечки між адміністрацією ВВЦ і власником колеса ЗАТ "Російська виставка атракціонів". У підсумку, чиновники вирішили зупинитися на парку 40-річчя ВЛКСМ.

Тим часом представник Москомархітектури наголосив, що місце може змінитися, якщо виникнуть технічні проблеми, сам проект ще на стадії узгодження. Містобудівна-земельна комісія (ДЗК) його поки не розглядала.

Перший заступник керівника департаменту економічної політики та розвитку Олексій Пєшков розповів, що зараз проект "Вид столиці" вивчає Міське агентство управління інвестиціями. "Москва буде брати участь у проекті, всі міста славляться своїми колесами огляду. З точки зору культурного об'єкту для Москви це чудово і буде дуже затребуваним", - зазначив Пєшков.

За словами Сергія Кузнєцова, будівництво колеса огляду почнеться не раніше, ніж через два роки. Передбачається, що воно буде готове до чемпіонату світу з футболу 2018 року. Інвестори ведуть переговори про безкоштовне надання земельної ділянки містом, при цьому забудовники займуться реконструкцією парку. Крім того, вони обіцяють всім, хто буде бажати покататися на колесі огляду недорогі квитки - від 100 до 300 рублів.

Якщо 220-метрове колесо огляду "Вид столиці" буде побудовано, воно стане найвищим у світі. Поки лідерство утримує сингапурське колесо Singapore Flyer висотою 165 м, на другому місці - London Eye (135 м) у столиці Великобританії. Крім того, воно буде вище майбутнього колеса огляду на батьківщині найвищої будівлі в світі. Там планується звести "Око Дубая" висотою 210 метрів.

Категорія: Будівельні і ремонтні поради | Переглядів: 1661 | Додав: radymo | Теги: ua.oberon-ua.com, ліцензія на будівництво | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]