phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

21:15
В якому віці люди можуть переживати кризу чверті життя - дослідження з'ясувало

 

Спонтанні кар'єрні рішення та невластивий вибір одягу - класичні симптоми кризи середнього віку. Однак дослідники заявляють, що люди починають переоцінювати своє існування і життєвий шлях набагато раніше, вказуючи на так звану кризу чверті життя.

Згідно з дослідженням LinkedIn, майже три чверті (72%) молодих спеціалістів у Великій Британії пережили кризу чверті життя, що призвело до переоцінки їхнього кар'єрного шляху і самого життя, пише The Independent.

На думку авторів дослідження, цей тип кризи може наступати у людини у віці 26 років і дев'яти місяців.

Безліч проблем, з якими стикаються молоді люди, можуть привести до цієї кризи, але опитування показало, що дві найпопулярніших причини - необхідність обзаводитися власністю (57%) і пошуки кар'єри, яка захоплювала б найбільше (57%). 46% респондентів турбує проблема пошуку партнера для життя.

Психолог Алекс Фоук визначає кризу чверті життя як «період відсутності безпеки, сумнівів і розчарувань, пов'язаних з вашою кар'єрою, стосунками і фінансовою ситуацією».

«Це може бути пов'язано з періодом життя після основних змін підліткового віку, коли людина починає сумніватися у власному житті та починає стикатися зі стресами, пов'язаними з дорослішанням», - говорить він.

При цьому поширеність такого типу кризи дедалі зростає. Доктор Фоук вважає, що він стає все більш помітним в останні роки через значний тиск на молоде покоління, особливо в порівнянні з більш старшими поколіннями.

«Зараз люди у віці 20 з чимось відчувають сильний тиск в намаганнях потрапити на ринок житла, орієнтуватися на все більш складний професійний ландшафт, боротися за відносини і мають спотворене сприйняття життя через соціальні мережі», - говорить він.

Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 955 | Додав: adminA | Теги: дослідження, криза чверті життя, Люди | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]