phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

16:00
Вчені: чим корисний йогурт

йогурт, користь, холестерин Вчені назвали несподівану властивість йогурту. Вважається, що цей продукт може бути корисним за рахунок підвищення рівня так званого "корисного холестерину".

Вчені кажуть, що це допомагає захистити кровоносні судини від потовщення в літньому віці, що може призвести до серцевих нападів і інсультів.

У своєму дослідженні вчені виявили, що жінки у віці старше 70, які включали в свій раціон йогурт в помірних кількостях, значно рідше страждають від цього захворювання.

Дієтолог Керрі Айві, який очолював австралійське дослідження, говорить: "Молочні продукти мають погану славу через вплив на серцево-судинну систему. Але ми встановили користь пробіотичних йогуртів і намагаємося встановити відмінності його характеристик від інших молочних продуктів". Вважається, що цей продукт може бути корисним за рахунок підвищення рівня холестерину ЛПВЩ - так званого "хорошого холестерину" - в крові.

В ході дослідження було опитано 1080 жінок про їх спосіб життя і раціон харчування, а також їх артерії регулярно обстежувалися протягом трьох років. Ті, хто їв близько 100 г йогурту в день, мав більш здорові кровоносні судини. Вчені заявили, що необхідні додаткові дослідження, щоб вивчити його вплив на судини.

Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 364 | Додав: radymo | Теги: користь, йогурт, холестерин | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]