phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:12
Вчені знайшли вагомі аргументи, чому варто їсти руками
Коли ви їсте руками, їжа смакує краще. Такого висновку дійшли психологи Оксфордського університету на підставі ретельних досліджень та опитувань.

Коли ми беремося до приготування їжі, то користуємось власними знаннями чи порадами світових шеф-кухарів. І, звичайно, ми впевнені, що приготована їжа буде чудовою на смак. Дехто надає величезного значення й посуду, з якого належить їсти: красивий посуд робить їжу смачнішою. Учені-психологи з Оксфордського університету не погоджуються з цим.

Виявляється, коли ми їмо руками, то отримуємо більше задоволення. За словами професора Чарльза Спенса, відмова від ножів, виделок та ложок покращує текстуру їжі. Це допомагає нам краще усвідомлювати, що ми їмо і підвищує якість усього, що лежить у тарілці.

Ймовірно, це пояснює неймовірну популярність у всьому світі гамбургерів, тако, крилець та іншої їжі, яку заведено їсти руками.

Такого висновку вчені дійшли після опитування 2500 людей. Із них 19% відчували себе розслабленими, коли їли руками, 13% сказали, що їсти без ложки та виделки їм легше, а для 10% їжа ставала смачнішою.

Психологи радять випробувати на собі цей факт і спробувати їсти зручні для цього страви без приборів. Разом із цим, у лондонських ресторанах уже пропонують відвідувачам скуштувати конкретні страви без приборів, щоб відчути "справжній смак їжі".
Категорія: Кулінарні поради | Переглядів: 155 | Додав: radymo | Теги: їжа, руки | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]