phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:43
Від якої хвороби можуть захистити молочні продукти - лікарі з'ясували
Дослідження італійських учених показало, що споживання молочних продуктів знижує ризик розвитку цукрового діабету другого типу.

Даний вид діабету є найпоширенішим. Він виникає, коли підшлункова залоза не може виробляти достатньо інсуліну. Або він не діє належним чином.

Фахівці рекомендують вживати продукти рослинного походження - незбиране зерно, овочі, фрукти, бобові, оливкова олія. Також радять обмежувати споживання більшості продуктів тваринного походження. Не всі джерела тваринного білка однаково корисні.

Лікар Анналіза Гіосу з Неаполітанського університету разом із колегами провела дослідження. З'ясувалося, що склянка молока в день знижує ризик розвитку діабету другого типу на 10%, ряжанка, кефір та сир (200 г/день) – на 5%, натуральний йогурт (одна баночка) – на 6%, а знежирені молочні продукти – на 3%.

"Молочні продукти багаті на поживні речовини, вітаміни та інші біологічно активні сполуки. Вони сприятливо впливають на метаболізм глюкози — переробку цукру в організмі. Цим же займаються пробіотики", — заявила Гіосу.

Лікар наголошує, що ці продукти корисні лише у невеликих кількостях. Слід завжди контролювати свій раціон.
Категорія: Сімейні поради | Переглядів: 229 | Додав: adminA | Теги: захист, хвороби, молочні продукти | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]