phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:17
Відбілюють зуби природним чином ці продукти: список
полуниця користь Якщо ви бажаєте відбілити зуби без використання хімічних засобів, вам допоможуть натуральні продукти. Вони містять необхідні поживні речовини, які поступово відкоригують колір, не завдаючи шкоди здоров’ю.

Фактори, що викликають зміну кольору зубів

Погана гігієна

Гігієна зубів – важлива частина життя. Для тих, хто легковажно ставиться до гігієни ротової порожнини, потемніння і жовтизна зубів неминучі. Якщо не будете регулярно чистити зуби та користуватися зубною ниткою, це призведе до утворення чорного нальоту, який зможе зняти лише стоматолог.

Хвороби

Іноді зміна кольору зубів є результатом не поганої гігієни порожнини рота, а певних захворювань. Ці захворювання заважають нормальному розвитку зубної емалі, що у результаті призводить до потемніння кольору зубів. Цьому сприяють деякі медичні процедури, такі як хіміотерапія та опромінення.

Ліки

Хоча це може здатися дивним, ліки також можуть змінити колір зубів, наприклад антибіотики, антигістамінні препарати, нейролептики, препарати від гіпертонії. Вони впливають на формування емалі, особливо в дітей віком до 8 років. Ополіскувачі, що містять хлоргексидин і цетилпіридинію хлорид, можуть викликати появу плям на зубах.

Спосіб життя

Однією з основних причин зміни кольору зубів є їжа та напої. Високе споживання кави, чаю, кока-коли, крохмалистих продуктів, таких як макарони та картопля, червоного вина та шоколаду, як правило, може викликати потемніння зубної емалі.

Довкілля

Навколишнє середовище також є важливим чинником у житті. На етапі розвитку зубів присутність великої кількості фтору може сприяти появі плям на зубах. Тому було б розумно перевірити вміст фтору у питній воді в домашньому господарстві та купити відповідну зубну пасту.

Продукти, які природним чином відбілюють зуби

Полуниця

Регулярне вживання полуниці допоможе вам відновити білий колір зубів. Полуниця містить яблучну кислоту, що має властивості відбілювання та видалення плям із зубів. Ви можете розім’яти полуницю та нанести її на зуби. Дайте їй постояти близько п’яти хвилин, перш ніж змити водою. Після цього почистіть зуби, а потім використовуйте зубну нитку. Яблучна кислота також збільшує вироблення та циркуляцію слини у роті. Слина змиває плями, і волога у роті ускладнює зміну кольору зубів.

Ананас

ананас Поверхня зубної емалі покрита органічним покриттям, що називається плівкою. Хоча емаль захищає зуби, вона легко вбирає харчові пігменти, що зрештою призводить до зміни кольору зубів. Плями на зубах живляться бактеріями, і тоді зміна кольору неминуча, якщо ви не втрутитесь. Ананас містить бромелайн, який має здатність розщеплювати білки і, отже, розчиняє всі скупчення на зубах.

Молоко

Молоко містить молочну кислоту, що відбілює емаль. Крім того, це також викликає збільшення вироблення слини, яка змиває плями. Крім того, молоко містить білок, відомий як казеїн, який видаляє плями. Казеїн також виробляє фосфати кальцію, корисні для відновлення ушкоджень та запобігання утворенню зубного нальоту.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 204 | Додав: radymo | Теги: Відбілення, зуби, продукт, молоко | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]