phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

17:56
Види штор в інтер'єрі: які бувають штори для вікон

Види штор в інтер'єрі: які бувають штори для вікон

види штори Декоративне оформлення вікна - одна з найважливіших задач в дизайнерському проекті. Кожен інтер'єр будується з урахуванням освітлення в приміщеннях, його кількості та виду. Тому, штори в дизайні - одна з головних деталей загальної композиції. Перейшовши за посиланням https://vashinterier.ua/catalog/shtory-v-inter-yeri/ Ви можете обрати штори у Львові за розумною ціною. Ми ж пропонуємо Вашій увазі невелику класифікацію найпопулярніших варіантів.

Класичні варіанти

Дані моделі портьєр користуються максимальним попитом для оформлення квартир і приватних будинків. Вони дуже прості в експлуатації і не вимагають особливого догляду.

Який тип оформлення вікна здатний вписатися в будь-який інтер'єр, незалежно від стилю? Однозначно - прямі штори! Зазвичай, це два прямокутних полотна довжиною в підлогу, які утворюють м'які складки. Доповнюються легким тюлем світлого кольору. Підбираючи гаму відтінків тканини, її текстуру і щільність, можна обіграти будь-який образ і гармонійно поєднувати з меблями і внутрішньою обробкою стін.

Австрійські штори - різновид укорочених класичних фіранок. Являють собою окреме полотно з вертикальними перетяжками, які збирають тканину знизу в невеликі складки. За допомогою цих перетяжок можна регулювати висоту вироби, піднімати його, відкриваючи отвір і опускати закриваючи приміщення від сонячних променів.

Римські штори - одні з найдавніших і найпопулярніших в Європі. Дуже схожі на попередній варіант з деякими відмінностями. По всій ширині полотна вставлені кілька рівних стрижнів, а по краях - тонкі мотузки, які піднімають полотно.

Стильні варіанти

Італійські штори використовуються для високих вікон або в тих випадках, коли доступ практично не потрібен. Верхній край полотна розтягується по карнизу і кріпиться на спеціальні тримачі. Їх не можна розсунути, тому дизайнери радять користуватися різними підхватами і аксесуарами, щоб домогтися кращого освітлення в кімнаті.

Японські панелі - стильне і сучасне рішення для квартир і будинків з панорамними вікнами. Їхня назва походить зі східної країни, де вони були винайдені. Полотно кріпиться на жорсткий каркас і рухається по рейці, як ширма. Для японських панелей використовують матовий текстиль з візерунком або без. Найбільш виграшно виглядає поєднання кількох ширм різних відтінків.

види штори
 
Французькі гардини - витончений і дорогий на вигляд спосіб декорувати вікна. Являє собою легкий тюль з вертикальними перетяжками кожні 20-30 см. Між ними формуються делікатні напівкруглі складки. Використовуються для
  • - класичних інтер'єрів;
  • - оформлення віталень;
  • - камінних залів;
  • - спалень в королівському стилі.

Фіранки з оригінальним кріпленням

Дуже прості і зручні у використанні вироби з вшитими в тканину кільцями - люверсами. Останні виготовляють з пластика, металу або дерева. За допомогою люверсів штори вішають на трубчастий карниз таким чином, щоб сформувалися вертикальні рівномірні складки. Цей спосіб кріплення підходить для важких тканин блекаут і іншого щільного текстилю. Замість люверсів дизайнери інтер'єрів також пропонують вибирати практичні і легкі петлі. Вони виготовляються з того ж матеріалу, що портьєра, і виглядають легко і невимушено.

Для створення романтичного інтер'єру часто використовують фіранки на зав'язках. Верхній край кожного полотна декорується невеликими шнурками, за допомогою яких виріб кріпиться до трубчастого карнизу.

Набирають популярність штори-кафе. Це короткі фіранки, які надягають на карниз. Останній кріпиться посередині вікна. Таким чином, фіранка здатна закрити лише нижню частину прорізу від сторонніх поглядів. Верхня половина залишається відкритою і пропускає максимум світла всередину приміщення. Користується популярністю в дизайнерських проектах для прикраси вікна в зоні приготування їжі.

Багатий асортимент якісних портьєр і гардин представлений в інтернет-магазині vashinterier.ua. Зверніться за консультацією до фахівців ресусру, щоб підібрати найкращий варіант для квартири або будинку.
Категорія: Будівельні і ремонтні поради | Переглядів: 542 | Додав: radymo | Теги: вид, штори, інтер'єр | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]