phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

15:01
Відсутність інтиму в сім’ї призводить до численних захворювань
Мій колега висловив думку, що секс у сім’ї повинен виконувати роль десерту. Тобто якщо його забагато — він перестає бути святом. Інший переконаний, що інтимні стосунки з подружнім партнером рано чи пізно перетворюються на банальний обов’язок або механічну роботу, а в таких випадках, як відомо, кортить "сачконути”. Як це відбивається на психологічному та фізичному здоров’ї пари?

Коли 30-річна Руслана згадує, які секс-марафони вони з чоловіком влаштовували до одруження, не впізнає себе саму. Каже, лише розпочалися сімейні будні, інтим відійшов на другий план: займаються коханням раз на місяць. "Чоловік хоче частіше, але я не годна, бо втомлююся. З ранку до вечора на роботі, а як повертаюся додому, на мої плечі лягає аврал господарських справ, двоє дітей вимагають уваги... На секс не залишається ні часу, ні сил. Через це у нас з благовірним виникають скандали. Недаремно мама казала, що інтим — найнеприємніше, що може бути в сімейному житті...”.

Трапляються й протилежні випадки. Олексій одружився п’ять років тому, але дружина для нього така ж жадана, як колись. Партнери займаються коханням щоночі, деколи — по п’ять разів на добу.

За словами лікаря-психотерапевта, сексолога Олександра Коломійчука, поняття норми у сексі — не існує. Згідно зі середньостатистичними даними, 50% чоловіків, щоб почуватися комфортно, слід займатися коханням двічі-тричі на тиждень. "Вирахувати” оптимальний варіант для жінок — неможливо, оскільки їхні потреби кардинально відрізняються. Якщо чоловік не має сексуальної розрядки, стає дратівливим та агресивним. Дама, не звична до систематичних насолод, може обходитися без інтиму, адже у неї на першому місці — емоційний бік стосунків.

Через сексуальні порушення та розбіжності руйнується багато сімей: проблема лише в тому, що вони бояться говорити на "пікантні” теми. Слід навчитися розповідати про свої потреби, не крититикуючи та не оцінюючи партнера. У жодному разі не можна порівнювати його з іншими або до чогось змушувати. Олександр Володимирович згадує своїх клієнтів — сім’ю далекобійника. Коли чоловік повертався додому, "вилазив зі шкіри”, аби потішити дружину після тривалого утримання. "Задовольняв” кохану по кілька разів за ніч, а вона знемагала від втоми, але не хотіла ображати чоловіка. Він думав, що дружині добре, а вона мріяла лише про спокій...

Якщо вас підштовує до сексу лише обов’язок - краще відмовитися. Вимушений інтим призводить спочатку до психологічних, потім — до фізіологічних проблем, а згодом може спровокувати відразу до сексу.

Є сім’ї, де сексу практично немає або трапляється дуже рідко. Якщо обох партнерів ситуація влаштовує — на стосунки це не впливає. Інша річ, коли один партнер — хоче, а "половинці” - байдуже. Збудження, яке не завершується розрядкою, спричиняє венозний застій крові в малому тазу.

У чоловіків це може спровокувати імпотенцію, у жінок — запалення статевих органів.

Якщо відсутність сексу бентежить, слід знайти причину: чому його немає? Можливо, чоловік та дружина повертаються додому втомленими, тож ледь торкаючись подушки — засинають. У такому разі слід правильно розставляти пріоритети та вирішити, що важливіше — сім’я, здоров’я чи робота?

Часто подружнім парам заважають займатися коханням психологічні хвороби — депресії, хронічні стреси... Сексуальна функція страждає від соматичних захворювань: бажання зблизитися з партнером відбиває навіть звичайна застуда. Важка фізична праця, психологічні навантаження вдома та на роботі, емоційне напруження також змушують відкладати заняття коханням у довгу шухляду. Образи, конфлікти, розчарування, негативні емоції стосовно одне одного призводять до того, що партнери ніби хочуть, але не поспішають дарувати ласки одне одному.

Перш ніж вирішувати сексуальні проблеми, слід розібратися в психологічних негараздах. Недаремно кажуть, що здорова атмосфера на кухні та в спальні — запорука здоров’я сім’ї.
Категорія: Сексуальні та інтимні поради | Переглядів: 2415 | Додав: admin | Рейтинг: 2.3/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]