phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

12:52
Виявили смертельну хворобу, яка передається через укуси комарів, у двох країнах Європи
Туристів, які прямують до Іспанії та Італії, закликають бути вкрай обережними.

Туристів, які хочуть провести відпустку в Іспанії та Італії, закликають бути вкрай обережними. У цих країнах виявили лихоманку Західного Нілу, яка в деяких випадках може призвести до летальних наслідків. Про це повідомляє Manchester Evening News.

Відомо, що цей вірус переносять комарі.

Так, на лихоманку захворіла одна людина в Севільї (Іспанія) і ще одна в Модені (Італія). Крім того, вірус Західного Нілу був виявлений у комарів в італійській провінції К'єті.

Водночас Європейський центр із профілактики та контролю захворювань (ECDC) випустив попередження, в якому йдеться про те, що випадки зараження були локальними, а не привезеними в Європу з тропіків.

Серед симптомів — підвищена температура, біль, висипання та блювота. У важких випадках спостерігаються такі симптоми, як судоми, м'язова слабкість і параліч.

За даними ECDC, у 2023 році було зафіксовано 713 місцевих випадків зараження вірусом Західного Нілу в Європі, зокрема 67 смертельних. Вірус виявили в дев'яти країнах, при цьому він поширився на 22 нові регіони, де його раніше не було.
Категорія: Туристичні поради | Переглядів: 988 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]