phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

22:40
Викликають неприємний запах з рота вісім продуктів

 

Стоматологи назвали продукти харчування, які викликають неприємний запах з рота. Йдеться про розлад під назвою галітоз, від якого страждає практично кожна четверта людина.

У кожної людини може з’явитися неприємний запах з рота, і навіть у тих, хто чистить зуби по кілька разів на день і користується зубною ниткою. Часом цей запах не має ніякого відношення до гігієни порожнини рота, а пояснюється тим, що людина їсть, пише НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на newsyou.

У цей список, як нескладно припустити, входять цибуля і часник, оскільки вони містять дуже гострі за рівнем запаху компоненти сірки.

Також неприємний запах з рота можуть викликати молочні та м’ясні продукти, риба, яка містить щільні білки, рафінований і оброблений цукор, кава і соки.

Деякі зубні пасти містять лаурилсульфат натрію – засіб, який створює піну, але не володіє майже ніякими очисними властивостями. Цей інгредієнт не так давно пов’язали з серйозними побічними ефектами, включаючи виразки на губах і неприємний запах з рота.

Краще уникати засобів для полоскання рота на основі алкоголю, так як вони провокують сухість і всього лише маскують запах, але не вбивають бактерії, які його виробляють.

Ополіскувачі для рота, що не містять спирту, можуть допомогти заспокоїти зону ясен і одночасно взяти участь у видаленні бактерій, що викликають захворювання ясен, що супроводжується формуванням біоплівки. Саме ця плівка часто викликає характерний запах з рота.

Відзначимо, що багато жертв галітозу навіть не знають про те, наскільки неприємним диханням вони володіють, адже людина практично не здатна відчути власне дихання з рота.

Утім, кваліфікований стоматолог обов’язково відзначить цей аспект і запропонує ті чи інші методи вирішення проблеми.

Нагадаємо,  раніше вчені розповіли, чим загрожує хронічне недосипання. Воно робить нас дратівливими і неуважними, але крім цього воно негативно впливає на сексуальне життя і пам’ять, стан здоров’я і зовнішній вигляд.

Більшість з нас думають про безсоння як про нічну проблему, але насправді це проблема, яка зачіпає організм 24 години на добу. З безсонням мозок подібний до вимикача світла, який застряє в положенні “включено”.

Варто відзначити, що головними провокаторами болю в горлі є запалення і набряк слизової оболонки глотки, гортані або трахеї. Але бігти за ліками не варто – організм людини може самостійно впоратися з вірусами, виробляючи в процесі хвороби специфічні білки-антитіла.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 795 | Додав: adminA | Теги: неприємний запах з рота, вісім продуктів | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]