phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:09
Вищипування волосся в носі: розкрито небезпеку для здоров’я та життя
вищипування волосся ніс Вищипувати волосся в носі небезпечно не тільки для здоров’я, але і для життя. Про це попередили експерти, закликаючи не практикувати подібне, особливо у домашніх умовах.

До видалення волосся в носі вдаються і жінки, і чоловіки. Однак якщо вирвати навіть кілька волосків, то сусідні цибулини цілком можуть почати рости неправильно. Це може призвести до появи врослих волосків, які провокують відчуття дискомфорту і біль. Вони можуть призводити до утворення гнійників, а слизова оболонка ніжна, й у неї це загрожує неприємними почуттями.

Крім того, волосся в носі виступає як бар’єр для різних вірусів і бактерій. Після видалення таких на слизовій оболонці залишаються невеликі ранки, і таким чином є ризик проникнення мікроорганізмів безпосередньо в кров. Виникає загроза навіть таких станів, як зараження крові та сепсис.

Нагадують експерти і що ніс є частиною так званого трикутника смерті, тобто ділянки особи, що включає рот, ніс і носогубні складки. Там сконцентровані вени та судини, через які кров доходить до печеристого тіла мозку.

Зараження загрожує навіть летальним результатом. Дерматологи вважають, що інфекція не обов’язково дійде до мозку, але може торкнутися, наприклад, очей.

Якщо волосся в носі провокує дискомфорт, можна скористатися невеликими ножицями, що мають закруглені кінці. Попередньо їх рекомендовано простерилізувати. Хоча воскова депіляція безпечніша за вищипування, при ній можливі опік і роздратування. Найпростіше задіяти тример, він акуратно стриже волоски, не пошкоджуючи слизову оболонку.
Категорія: Цікаві поради | Переглядів: 231 | Додав: radymo | Теги: волосся, небезпека, вищипування, здоров’я, ніс | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]