phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:26
Володіють противірусними властивостями ці рослини
Варто включити їх в раціон, коли навколо лютують респіраторні захворювання.

Кульбаба

Кульбаба має безліч лікарських властивостей, в тому числі противірусним ефектом. Експериментально підтверджено, що його екстракт бореться з гепатитом В, ВІЛ та грипом. Крім того, фітоз’єднання в листі, корені і квітках кульбаби зупиняють розмноження вірусу денге, що переноситься комарами і викликає лихоманку.

Як вживати: залити склянкою окропу чайну ложку мелених коренів рослини, остудити і пити раз в день. Можна додавати і квітки, і пелюстки, але останні трохи гірчать. Не рекомендується страждають гастритом.

Перцева м’ята

М’ята добре справляється з інфекціями — в тому числі з респіраторно‑синцитіальним вірусом. До того ж вона допомагає при закладеності носа. Все це завдяки ефірним оліям рослини, в яких містяться компоненти з противірусними та протизапальними властивостями — ментол і розмаринова кислота.

Як вживати: заварити чайну ложку свіжого або сушеного листя окропом. Пити настій гарячим 1-2 рази на тиждень. Вагітним жінкам краще утриматися від такого напою.

Часник

Часник традиційно рекомендують їсти в розпал епідемій грипу. Він містить багато фенольних сполук, і тому зміцнює імунітет. Крім того, екстракт часнику лікує бородавки, викликані вірусом папіломи людини. А ще він бореться з вірусами грипу A і B, ВІЛ, вірусом простого герпесу, вірусною пневмонією і риновірусом, що викликає застуду.

Як вживати: додавати в страви свіжий часник в цілому або подрібненому вигляді або просто з’їдати по 2-3 зубчики в день перед обідом. Однак його не слід їсти людям з виразкою шлунка.

Імбир

Дослідження показують, що екстракт імбиру ефективний проти вірусу пташиного грипу, респіраторно‑синцитіального вірусу і норовірусу — збудника шлункового грипу. Все це завдяки специфічним сполукам (гінгеролу і зінгерону), які зупиняють розмноження вірусів і запобігають їх проникнення в клітини‑господарі.

Як вживати: заварити шматочки кореня імбиру в окропі, остудити і пити. За бажанням додають лимон і мед. Їсти імбир можна щодня, але не більше 10 г на добу.

Ехінацея

Ехінацея пурпурова традиційно застосовувалася корінними жителями Північної Америки для лікування ран та інфекційних хвороб. Рослина ефективно в боротьбі з герпесом і грипом, а ще воно має імуностимулюючу дію.

Як вживати: залийте чайну ложку сушеної ехінацеї (коренів, листя, стебел і квітів) склянкою окропу і настоюйте 20 хвилин на паровій бані. Пийте перед їжею, але не більше двох склянок на добу.

Лікарська меліса

Мелісу в основному п’ють заради заспокоєння нервів, адже вона покращує настрій. Однак її екстракт також є джерелом ефірних масел і рослинних сполук, які протидіють вірусу пташиного грипу, герпесу, ентеровірусу і навіть ВІЛ.

Як вживати: одну чайну ложку подрібненого свіжого листя залити окропом, настоювати півгодини. Пити не більше трьох разів на день. Уникати людям з виразкою дванадцятипалої кишки або шлунка.

Материнка

У материнки (або орегано) міститься карвакрол — речовина з противірусними властивостями. Одне дослідження показало, що масло цієї рослини знижує активність норовірусу. Також було встановлено, що материнка ефективна проти вірусу простого герпесу, ротавірусу, що викликає діарею, і респіраторно‑синцитіального вірусу. А ще вона допомагає при виразці шлунка.

Як вживати: столову ложку подрібненої трави залити склянкою кип’яченої води і нагрівати на паровій бані 15 хвилин, потім настоювати півгодини. Процідити відвар і приймати по третині склянки до їди три рази на день. Не рекомендується вагітним жінкам.

Шавлія

У листі і стеблах шавлії міститься речовина під назвою сафіцінолід. Експериментально доведена його ефективність проти вірусу простого герпесу першого типу і навіть вірусу імунодефіциту людини, а також везикуловірусу. Шавлія допомагає при порушеннях травлення і кровообігу, бронхіті, кашлі, астмі і стенокардії, запаленнях ротової порожнини і горла.

Як вживати: залийте чайну ложку перемелених листя шавлії склянкою окропу, настоюйте 15 хвилин і пийте раз на добу. Не рекомендується вагітним і годуючим жінкам.

Женьшень

Женьшень популярний в китайській медицині, де їм лікують хвороби кровоносної системи і мозку. Ще він успішно застосовується в боротьбі з вірусами. У дослідженнях екстракт корейського червоного женьшеню ефективно впливав на респіраторно‑синцитіальний вірус людини, віруси герпесу і гепатит А.А містяться в рослині сполуки гінсенозиди борються проти гепатиту В, норовірусу і вірусу Коксакі, що викликає менінгоенцефаліт.

Як вживати: сам по собі женьшень на смак специфічний, тому краще пити його з чорним чаєм в пропорції 1 : 10. Залийте мелений корінь і заварку гарячою водою, але не окропом, настоюйте півгодини. Приймайте по одній столовій ложці перед їжею три рази на день, але не більше 30 днів поспіль. Потім зробіть місячну перерву.

Розмарин

Лікарськими властивостями розмарин зобов’язаний урсолової і олеанолової кислотам, які містяться в ньому. Вони допомагають проти вірусів герпесу, ВІЛ та грипу. Також екстракт розмарину продемонстрував ефективність у боротьбі з вірусом гепатиту А, що вражає печінку.

Як вживати: візьміть по чайній ложці подрібненого листя розмарину і чорного чаю, змішайте, залийте літром гарячої води і настоюйте півгодини. Приймайте не більше 1-2 склянок в день.
Категорія: Народні поради | Переглядів: 123 | Додав: radymo | Теги: властивості, противірусні, Рослина | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]