phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

00:19
Вправу, яка продовжує життя на кілька років виявлено
На довголіття впливає не тільки генетика, а й спосіб життя. Зокрема, було виявлено, що збільшити тривалість життя на три роки може певна вправа – біг.

Згідно з результатами дослідження, опублікованого в журналі Journal of the American College of Cardiology, навіть п’яти хвилин бігу в день достатньо, щоб прожити довше. У 15-річному експерименті взяли участь 55137 осіб у віці від 18 до 100 років.

В результаті було виявлено, що у бігунів ризик смертності від усіх причин і серцево-судинних захворювань був нижче на 30% і 45% відповідно в порівнянні з тими, хто не бігав. Причому очікувана тривалість життя збільшувалася, навіть якщо учасники бігали тільки 5-10 хвилин в день.

Пізніше вчені з Університету штату Айова опублікували в журналі Progress in Cardiovascular Disease результати нової роботи, згідно з якими заняття бігом, незалежно від темпу, можуть знизити ризик передчасної смерті майже на 40%. Крім того, дослідники виявили, що одна година бігу прирівнюється до додаткових семи годин життя.

Крім цього, вчені встановили, що інші види фізичних вправ також здатні збільшити тривалість життя, але не в такій мірі, як біг. Наприклад, ходьба, їзда на велосипеді зазвичай знижували ризик передчасної смерті приблизно на 12%.
Категорія: Спортивні поради | Переглядів: 125 | Додав: radymo | Теги: Спорт, біг, Вправа | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]