phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

20:38
Втрата інтересу до інтимного життя у жінок - причини

 

Чому жінки втрачають інтерес до сексу? Як можна його повернути, визначили психологи.

Тривалі відносини

Жінки часом втрачають сексуальний потяг через ту відповідальність, яку вони відчувають щодо свого партнера, вважає клінічний психолог Марта Меана. Домашні справи, повсякденні турботи і звичка - все це розхолоджує.

Дозволити собі не турбуватися щомиті про дітей або про свою фізичну форму - для більшості жінок непросте завдання. Але слід відволікатися, щоби знову отримувати задоволення від поцілунків і обіймів. Часто жінці потрібно, щоб партнер допоміг їй в цьому.

Все, що знімає з її плечей тягар відповідальності, допомагає їй знову відчути сексуальне бажання.

 Відсутність прелюдії

Попередні ласки багатьом дарують не менше задоволення, ніж секс як такий. Поцілунки, погладжування, дотики, ніжний лоскіт збуджують і приносять задоволення. «Я часто чую від свіх пацієнток одну і ту ж скаргу, - продовжує Марта Меана, - вони кажуть, що їх чоловік пестить з однією очевидною метою: увійти в них.

Жінкам потрібно, щоб прояви ніжності не переривалися, для неї прелюдія починається там, де закінчується попередній оргазм».

Знак рівності між оргазмом і задоволенням

Багато хто впевнений, що секс хороший, якщо обидва досягли оргазму. Однак в реальності задоволення, яке отримує пара, не обмежене цим.

«З мого досвіду, жінки вважають секс чудовим, коли вони відчувають бажання, а не коли отримують результат, - зізнається сексолог.

- Багато хто з них ухиляються від будь-яких сексуальних дій, оскільки припускає, що їм доведеться обов'язково довести їх до кінця».

Ви можете отримувати задоволення від обіймів і поцілунків, але не бажати при цьому витрачати всю свою енергію і збудження на досягнення оргазму. Для деяких чоловіків між поцілунком і оргазмом лежить пряма дорога, з якої не звернути.

Але жінки часом помиляються, думаючи, що чоловік хоче «всього» кожен раз: чоловікам теж іноді досить відчути близькість жінки, відчути її присутність.

Секс із обов'язку

«Багато жінок говорить мені:« Я займаюся сексом, тому що від мене цього чекають. Я роблю це для чоловіка. Я знаю, йому це потрібно, - розповідає Марта Меана.

- І оскільки вони добрі і відповідальні, вони перестають розуміти, чого хочуть вони самі - але ж це і є ключ до бажання».

Вони так стурбовані тим, щоб бути хорошими, що вже не усвідомлюють своїх бажань. Коли вони думають про секс, то відразу ж починають думати про те, чого «він» хоче. І справа не в тому, що чоловік поводиться неправильно: прекрасно, коли чоловіки продовжують бажати своїх дружин і подруг! Ось якщо це бажання зникне, тоді варто турбуватися.

Незнання особливостей жіночої сексуальності

Жіноче сексуальне бажання суб'єктивне і розмите. Зосередженість на сексі і геніталіях - це скоріше чоловічий підхід.

«Жінок в сексі приваблює скоріше те, що відбувається у неї між вух, у мозку, ніж те, що відбувається у неї між ніг, - зауважує Марта Меана.

- Найбільше їх заводить те, що їх спокушають, хочуть, зачаровують, жадають і примушують відчувати себе прекрасними ».

Важливо пам'ятати ще про одне: жіноче бажання хитке і мінливе, воно сильніше залежить від обставин (наприклад, від погоди, часу дня, настрою). Воно легше зникає, ніж у чоловіків, однак і повернути його легше.

Фізичні причини

Чи може бажання зменшуватися через нестачу гормонів? Це припущення має сенс для жінок в періоди менопаузи. Справа не завжди в жіночих гормонах - гормони щитовидної залози також можуть впливати на потяг.

Можливо, буде корисно перевіритися у ендокринолога. 

Нудьга

Чоловіки часто прив'язані до своїх дружин. Але їм хочеться, щоб жінка хотіла сексу так само сильно, як і вони самі. Однак жінки легше втрачають бажання, тому їм потрібно чимось його підживлювати.

«Щоб жінка хотіла сексу, він повинен бути чимось вартим для неї», - каже сексотерапевт Девід Снарч. Часто причина не в тому, що вона не хоче зовсім ніякого сексу, а в тому, що її не приваблює той секс, на який вона може розраховувати.

У цьому випадку парі, можливо, варто звернутися до фахівця, який допоможе поліпшити сексуальні відносини. 

Безпека

Жінка бачить у собі матір, дружину, берегиню вогнища. Жодна з цих ролей не асоціюється з сексуальністю. Протягом багатьох століть угамування бажання було поза законом і вимагало скритності і спритності.

Багато жінок (і чоловіки) мають таке ставлення до еротизму. Тому для пробудження бажання правильний напрямок - геть від домашнього затишку, до еротичних пригод.

Низька самооцінка

Ніщо не збуджує чоловіка сильніше, ніж збуджена жінка. І ніщо не збуджує жінку сильніше, ніж відчуття, що вона збуджує чоловіка. Однак його готовність до сексу нічого не дасть, якщо жінка в розладі з самою собою.

Чоловік каже жінці, що вона чудова, але вона не вірить йому: «Він просто хоче сексу, а я саме опинилася поблизу».

Її самооцінка важливіша, ніж все, що він може їй сказати. «У жінок є три мотивації для сексу, - вважає сексолог Розмарі Бессон, - збудження, бажання і готовність.

Жінка може бути психологічно захоплена і фізично збуджена, але при цьому не відчувати бажання. Вона може бути збуджена за відсутності розумової та емоційної складової.

А іншим разом вона може мати бажання, але ще не відчувати фізичного збудження: їй подобається думка про секс, але її тіло ще нічого не відчуває.

Готовність - це відкритість і цікавість до того, що станеться, якщо вона дозволить собі пуститися за течією. Може бути, вона поки не в настрої, але вона готова подивитися, чи не зміниться це».

 

Категорія: Сексуальні та інтимні поради | Переглядів: 1237 | Додав: adminA | Теги: причини, втрата інтересу до інтимного життя | Рейтинг: 4.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]