phone вибачте за незручності mailМісячний календар
menu

23:21
Заборонено їсти після 30 років - названо продукти

 

Американське видання My Domaine опитало провідних дієтологів, а також фахівців в області здорового харчування, щоб виділити п’ять продуктів, яких необхідно уникати після 30 років – особливо жінкам.

Про це пише “Народна Правда” з посиланням на Healthy Style.

Як відомо, початок нового десятиліття сигналізує про те, що потрібно переглянути свій раціон – включити в нього поживні і корисні продукти, які будуть брати участь в боротьбі з процесами старіння, а також виключити ті продукти, які будуть негативно впливати не тільки на фігуру, а й на загальний стан здоров’я.

“В залежності від того, як змінюється вік, змінюється і наш метаболізм. З роками нам потрібно менше калорій, але більше поживних речовин, які братимуть участь в боротьбі з хворобами і, звичайно, старінням. Іншими словами, список наших покупок в супермаркеті повинен змінюватися так само часто, як і наш вік “, – говорить Ені Кей, відомий дієтолог.

Білий хліб і цукор

Після 30 років дієтологи рекомендують скоротити вживання цукру, який сприяє запальним процесам, а також шкодить нашій шкірі, негативно впливаючи на її пружність.

“Якщо ви відзначили свій 30-й день народження, то знайте – прийшов час забути про солодке. Цукор – головний ворог молодості. Він сприяє запаленню, пошкоджує волокна колагену і еластину, які зберігають нашу шкіру пружною і еластичною”, – говорить фахівець по правильному харчуванню Ліза Девіс.

Вона також зазначає, що відмова від вживання цукру включає в себе і відмову від “прихованого цукру”, який міститься в багатьох продуктах.

“В середньому американець споживає 31 чайну ложку прихованого цукру в день!”, – каже вона.

Девіс також акцентує увагу на тому, що слід обмежити споживання білого хліба, який не несе ніякої користі для організму.

Дієтичні напої

Дієтологи продовжують наполягати, що дієтичні напої вкрай шкідливі для здоров’я. Так, дієтолог і шеф-кухар Трісія Вільямс стверджує, що вважає дієтичні напої головним ворогом жінок після 30 років.

“Найголовніший наш ворог – дієтичні напої. Крім того, що вони викликають рак, вони змушують наш організм відчувати жахливий  стрес, викликаний тим, що вживаючи такий напій, наш мозок сприймає його, як солодкий, а потім виробляє інсулін, щоб метаболізувати цукор, якого насправді немає! Це, в свою чергу, справжня катастрофа для нашого організму”, – говорить вона.

Приправи і соуси

Не тільки цукор негативно впливає на еластичність шкіри і наше здоров’я. Дієтологи і дерматологи також настійно рекомендують виключити споживання соусів – таких, як кетчуп і майонез, а також з обережністю ставитися до вибору приправ. Зокрема, мова йде про приправи з підсилювачами смаку і штучними ароматизаторами, які шкодять здоров’ю.

“Замініть соуси і приправи натуральними спеціями – такими як кмин, який допомагає травленню або, наприклад, куркумою, яка має потужні протизапальні властивості”, – говорить Джилл Джавахері, консультант зі здорового харчування і дерматолог.

Макаронні вироби

Перетнувши 30-річний рубіж, слід враховувати здоров’я кишечника і відповідно до цього вибирати продукти, які варто вживати регулярно. Ліана Вернер-Грей, автор книги “Дієта землі” і експерт зі здорового харчування, стверджує, що після 30 років жінкам потрібно скоротити споживання глютену і повністю виключити макаронні вироби.

“Глютен дуже жорсткий для травної системи. Наш організм споживає дуже багато енергії, щоб перетравити  його. Часто глютен погано сприймається кишечником, залишаючи відчуття роздутості – це говорить про те, що організму складно впоратися з важкою і жорсткою клейковиною і що він має потребу в їжі більш легкій і корисній”, – говорить вона.

Готові кондитерські вироби

Лос-анджелеський експерт зі здорового харчування Софі Джаффе радить повністю виключити магазинні кондитерські вироби, в яких містяться транс-жири і “нуль користі”.

“Наша травна система – двигун життєздатності. І їй потрібно багато поживних речовин і клітковини для ефективної роботи. Дешеві чіпси і тістечка тільки зменшують засвоєння вітамінів і гальмують роботу травної системи. Якщо ми виключимо продукти швидкого приготування і готові кондитерські вироби з супермаркету, ми забезпечимо доступ до більш корисної їжі і в результаті покращимо здоров’я і збільшимо рівень енергії “, – переконана вона.

Нагадаємо, раніше лікарі назвали продукти-антиоксиданти, які здатні  продовжити молодість і красу. До цього переліку увійшли також чорнослив і курага.

Виглядати молодше своїх років допоможуть продукти харчування, що містять селен.  Як заявили  дослідники з Німеччини, недостатній рівень даного мікроелемента в організмі є причиною прискореного старіння.

Нагадаємо, що дослідження фахівців Гарвардського університету показало: проста зміна в харчуванні може допомогти жінкам відкласти настання клімаксу.

Категорія: Медичні поради | Переглядів: 781 | Додав: adminA | Теги: продукти, заборонено їсти після 30 років | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]